Trending

Sensors & Coding Hackathon 2018 για πρώτη φορά στο ΕΜΠ

Το #NTUAAUSTRIAHACK18, μια ιδέα που αναπτύχθηκε τους τελευταίους 18 μήνες από την ADVANTAGE AUSTRIA, είναι πλέον γεγονός! O οργανισμός εξωτερικού εμπορίου της Αυστρίας και το IEEE NTUA Student Branch συνδιοργανώνουν το SENSORS & CODING HACKATHON 2018 για Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών του ΕΜΠ. 

Πρόκειται για το πρώτο hackathon του είδους του, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το όραμα των συνδιοργανωτών είναι η καθιέρωση του διαγωνισμού ως μόνιμου θεσμού, που θα συγκεντρώνει συστηματικά TECHNOLOGY WIZARDS της ακαδημαϊκής και βιομηχανικής R&D κοινότητας. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που προωθούμε την καινοτομία και υποστηρίζουμε τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη σε μια κοινή προσπάθεια", δήλωσε ο Δρ. Gerd Dückelmann-Dublany, Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο ομαδικός φοιτητικός διαγωνισμός SENSORS & CODING HACKATHON 2018 θα διεξαχθεί στις 18-19 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του ΕΜΠ. Συνδιοργανώνεται για πρώτη φορά από τον οργανισμό εξωτερικού εμπορίου της Αυστρίας ADVANTAGE AUSTRIA και το IEEE NTUA Student Branch. Στόχος είναι η εύρεση εφαρμογών που βελτιώνουν τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου προωθώντας τη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. 

Σε μικρές ομάδες των 3-5 ατόμων, οι φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών θα κληθούν να σκεφτούν και να υλοποιήσουν, μέσα σε μόνο 24 ώρες, μια ιδέα που θα αλλάξει την καθημερινότητά μας! Η ιδέα τους θα πρέπει να εντάσσεται σε έναν από τους τρεις τομείς: Autonomous Driving, Manufacturing 4.0 ή Smart Cities, που βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς ακαδημαϊκής και βιομηχανικής R&D κοινότητας. Στη συνέχεια η κάθε ομάδα θα έχει στη διαθεσή της μόλις 5 λεπτά, προκειμένου να παρουσιάσει την ιδέα της μπροστά σε μία μικτή ακαδημαϊκή και βιομηχανική επιτροπή αξιολόγησης. Ως επίτιμος επικεφαλής αυτής έχει οριστεί ο Καθηγητής Νεκτάριος Κοζύρης, Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και Πρόεδρος της ΙΕΕΕ Greece Section.


Η αυστριακή εταιρεία SICK GmbH, μία από τις κορυφαίες στον τομέα της τεχνολογίας αισθητήρων διεθνώς και με δραστηριότητα στη χώρα μας μέσω της θυγατρικής της SICK Hellas Ltd., θα παρέχει στους φοιτητές τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, συσκευές, αισθητήρες και εργαλεία για την ανάπτυξη των εφαρμογών τους. Για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, υποστήριξη και αξιολόγηση των σπουδαστών, θα βρίσκεται στη διαθεσή τους, καθ‘ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, κορυφαίο τεχνικό και στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας, μεταξύ των οποίων οι κκ. Rene Pfaller, Head of Product Management, Χαράλαμπος Λιτσεσελίδης, Country Manager Greece καθώς και ο διεθύνων σύμβουλος  κ. Christoph Ungersböck.

Στην τελετή απονομής που θα ακολουθήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης,  ο Δρ. Gerd Dückelmann-Dublany, Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και η Α.Ε. Andrea Ikic-Böhm, Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, θα απονείμουν από κοινού στη νικήτρια ομάδα επιταγή αξίας 2.500 ευρώ, που έχει ορισθεί ως το χρηματικό έπαθλο του διαγωνισμού.

Όραμα των συνδιοργανωτών είναι η καθιέρωση αυτού του νέου τύπου εκδηλώσεων ως μόνιμου θεσμού, που συστηματικά θα φέρνει κοντά την ακαδημαϊκή και βιομηχανική R&D κοινότητα της Ελλάδας και της Αυστρίας. Σκοπός είναι η απο κοινού διερεύνηση και συνδιαμόρφωση των διεθνών τάσεων σε θέματα τεχνολογίας αισθητήρων, τεχνητής νοημοσύνης και έξυπνων συναλλαγών. „Είναι o ιδανικός τρόπος για να προωθήσουμε την καινοτομία και την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη στον ψηφιακό μας κόσμο για τα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Δρ. Gerd Dückelmann-Dublany. Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη