Trending

Κάλεσμα σε φοιτητές για συμμετοχή στο Google Summer of Code

Στο Google Summer of Code(GSoC) μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού λογισμικού. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν θα εργαστούν για 3 μήνες το καλοκαίρι στο έργο ανοιχτού λογισμικού που θα επιλέξουν να συνεισφέρουν και θα χρηματοδοτηθούν με 4.800$, μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Το GSoC, παρέχει χρηματοδότηση σε φοιτητές για να συνεισφέρουν με κώδικα σε έργα ελεύθερου λογισμικού. Υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2005 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 14.000 φοιτητές από 109 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 33.000.000 γραμμές κώδικα για 608 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), συμμετέχει με 26 έργα ανοιχτού κώδικα και καλεί όσους φοιτητές επιθυμούν να συμβάλλουν σε ένα από τα  έργα, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2019 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους.  Οι προτάσεις θα πρέπει να διαμορφώνονται σύμφωνα με αυτό το υπόδειγμα.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα έργα που προτείνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και τις προαπαιτούμενες γνώσεις προγραμματισμού που απαιτούνται ανα έργο μπορείτε να τις δείτε εδώ

Οι φοιτητές  μπορούν να υποβάλουν επίσημα τις προτάσεις τους μέσω της κεντρικής σελίδας του Google Summer of Code,  από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου 2019, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο GSOC 2019, στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν να στείλουν από σήμερα τις ερωτήσεις τους και να επικοινωνήσουν με τους μέντορες των έργων, μέσω της λίστας gsoc-developers@ellak.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2019, τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων, δείτε το https://summerofcode.withgoogle.com/how-it-works/.Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη