Trending

CHIVAS VENTURE: ONLINE ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σήμερα ξεκινά η online ψηφοφορία του παγκόσμιου διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture και έχουμε όλοι τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε με την ψήφο μας την ελληνική Ingredio που κατάφερε να φτάσει στον παγκόσμιο τελικό, ανάμεσα στους 20 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, ψηφίζοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Chivas Venture.

Η Ingredio είναι μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία ενημερώνει τους καταναλωτές για την επικινδυνότητα των χημικών συστατικών στα τρόφιμα και στα καλλυντικά. Φωτογραφίζοντας την ετικέτα των συστατικών ενός τέτοιου προϊόντος, οι χρήστες ενημερώνονται άμεσα για τη συσχέτιση κάθε συστατικού με τοξικότητα, αλλεργίες, καρκίνο ή ερεθισμούς. Μέσω της εφαρμογής αυτής ο καταναλωτής έχει στα χέρια του τη δύναμη της πληροφόρησης ώστε να προφυλάσσει την υγεία του και να στρέφεται προς πιο «πράσινα» και βιώσιμα προϊόντα.

Η online ψηφοφορία αφορά στα πρώτα $100.000 από την ετήσια χρηματοδότηση του $1εκ. και βρίσκεται στα χέρια μας. Έως και τις 30 Απριλίου, το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει έναν από τους 20 παγκόσμιους φιναλίστ του Chivas Venture και να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθούν τα $100.000 ανάμεσα τους. Τα πρώτα $50.000 θα δοθούν σε εκείνον που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους και $10.000 θα δοθούν σε καθέναν από τους επόμενους πέντε, βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας. Πρόκειται για την πρώτη φάση του τελικού, αφού τα υπόλοιπα $900.000 θα διανεμηθούν με βάση την απόφαση της διεθνούς κριτικής επιτροπής, στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Άμστερνταμ.
Ο πέμπτος ετήσιος παγκόσμιος τελικός του Chivas Venture, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2019 στο Άμστερνταμ, θα φιλοξενηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του ΤΝW Conference, του κορυφαίου τεχνολογικού φεστιβάλ παγκοσμίως. Οι 20 φιναλίστ θα διαγωνιστούν, παρουσιάζοντας τις ιδέες τους για τον προημιτελικό και τον ημιτελικό, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να κερδίσουν τη θέση τους στους κορυφαίους 5 του τελικού και να διεκδικήσουν μερίδιο από το υπόλοιπο ποσό των $900.000. Θα έχουν στη διάθεσή τους 5 λεπτά ο καθένας για να εντυπωσιάσουν με την ιδέα τους την έμπειρη κριτική επιτροπή, καθώς και το απαιτητικό κοινό των 2.000 ατόμων που θα απαρτίζεται από tech addicts, επενδυτές και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.
Το Chivas πιστεύει στον συνδυασμό της φιλοδοξίας και της γενναιοδωρίας, καθώς και στην αξιοποίηση της επιχειρηματικής επιτυχίας για τη συνεισφορά στη ζωή των άλλων, αξία που κληρονομήθηκε από τους ιδρυτές James & John Chivas, οι οποίοι μοιράζονταν την επιτυχία της επιχείρησής τους με την τοπική τους κοινότητα.  Δύο αιώνες μετά, το Chivas Venture συνεχίζει να πρεσβεύει τις ίδιες αξίες, έχοντας ήδη επηρεάσει θετικά περισσότερες από 1 εκ. ζωές σε όλο τον πλανήτη, χάρη στα 4$ εκ. που έχουν δοθεί σε κοινωνικές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή Ingredio, αλλά και για να μάθετε περισσότερα για τους υπόλοιπους 20 φιναλίστ, επισκεφθείτε το: https://www.chivas.com/el-gr/the-venture/finalists.  
Η ψηφοφορία κλείνει στις 30 Απριλίου 2019 τα μεσάνυχτα.
#ChivasVenture
Twitter: @ChivasVenture Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη