Trending

Οι πρόωρες εθνικές εκλογές στη σκακιέρα των διεθνών εξελίξεων

Γράφει η Αντωνιάδου Αθηνά
Κοινωνιολόγος, blogger, Freelance writer 

Την ίδια στιγμή που η Χώρα μας βρίσκεται σε έντονους εκλογικούς ρυθμούς, ως είδηση δευτερευούσης σημασίας περνά στα ελληνικά Μ.Μ.Ε το γεγονός πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (σ.σ. στρατηγικής σημασίας η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ-Αιγύπτου-Ισραήλ που επετεύχθη με ΥΠ.ΕΘ.Α τον Πάνο Καμμένο) δέχεται την πρόταση των Τούρκων για την ενεργοποίηση κοινής ομάδας εργασίας προκειμένου να κατευναστούν οι Αμερικανικές ανησυχίες για τη συμβατότητα των ρωσικών πυραύλων S-400 με το πρόγραμμα των μαχητικών 5ης γενιάς F-35, ενώ ίδιες πληροφορίες φέρουν τον κ. Τραμπ να δέχθηκε για μία ακόμη φορά την πρόσκληση για επίσκεψη στην Τουρκία, η οποία και φαίνεται να τοποθετείται εντός του Ιουλίου και ίσως μόλις λίγες μέρες μετά την κάλπη των Εθνικών εκλογών.

Από την πλευρά τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν, αναδεικνύοντας το γεγονός αυτό, ενώ Τούρκοι αναλυτές πλημμυρίζουν με άρθρα τον ηλεκτρονικό τύπο μιλώντας για μια νέα αισιόδοξη εποχή και πως η Τουρκία θα εγκαταστήσει τελικά τους S-400 στην νότια ακτή της Μεσογείου προς τα ανατολικά με κατεύθυνση την Κύπρο, εκεί ακριβώς δηλαδή όπου η Τουρκία διεκδικεί εξόρυξη φυσικού πλούτου.

Περεταίρω η πρόσφατη παραίτηση του αντιστράτηγου Νίκου Ζαχαριάδη, επιφανούς αξιωματικού με ιδιαίτερα καλή φήμη στον στρατό ξηράς και με μεγάλη παρουσία σε όργανα ή αποστολές του NATO, αρμόδιου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία, φαίνεται να καταγράφηκε επιδερμικά στον έντυπο τύπο.

Αναμφισβήτητα οι πρόωρες εκλογές του Ιουλίου, εν μέσω θερινής σεζόν για εθνικούς λόγους κατά τον Πρωθυπουργό, ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα όχι μόνο στην Ελληνική οικονομία (σ.σ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα καταγράφηκε προ ημερών το ελληνικό 10ετές ομόλογο), αλλά και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με την στάση και τα σχέδια των ΗΠΑ να τροποποιούνται ή ακόμη και να ματαιώνονται.

Σε κάθε περίπτωση οι Εθνικές εκλογές είναι ήδη πολύ κοντά. Για αυτό και επιβάλλεται έστω και τώρα να αντιληφθούν όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις πως πέραν των μικροπολιτικών διαφορών και των προσωπικών φιλοδοξιών προέχουν τα ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος και το αίσθημα συναίνεσης και ασφάλειας που πρέπει να απολαμβάνει ο Έλληνας πολίτης. 
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη