Trending

PWC: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα της επέβαλλε πρόστιμο

Η ανακοίνωση της PWC:
Σε συνέχεια της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που αφορά στη νομιμότητα επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των εργαζομένων και την επιβολή προστίμου ύψους 150.000 ευρώ στην Pricewaterhousecoopers Business Solutions Α.Ε., η εταιρεία σημειώνει τα παρακάτω:

Όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης (σελίδα 40 - παράγραφος VI, σελίδα 33 - τέλος παραγράφου 23 και σελίδα 45 - παράγραφος ‘η’, της απόφασης), η εταιρεία: ουδέποτε  εξανάγκασε εργαζόμενό της να της χορηγήσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ουδέποτε προέβη σε παρακολούθηση των (ηλεκτρονικών ή άλλων) μέσων  επικοινωνίας των  εργαζομένων της και ουδεμία ζημία προκάλεσε σε εργαζόμενό της. 

Η PwC ενεργεί πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και βάσει των αρχών διαφάνειας. Αιτία της επιβολής προστίμου αποτελεί η νομική ερμηνεία συγκεκριμένων άρθρων της ισχύουσας νομοθεσίας, για τα οποία μάλιστα δεν υπάρχει οιοδήποτε νομολογιακό προηγούμενο. 

Με πλήρη σεβασμό προς την Αρχή και σε συνεργασία μαζί της, η εταιρεία μελετά σε βάθος την απόφαση και θα αξιολογήσει τυχόν μελλοντικές ενέργειες. Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη