Trending

«Απογειώνεται» ο τουρισμός της Αθήνας

Γράφει η «ξενοδόχος»
Όσο ανεβαίνουν τα νούμερα των αφίξεων τόσο θα ανεβαίνει και ο αριθμός των δωματίων που θα προστίθενται στο ξενοδοχειακό δυναμικό της ελληνικής πρωτεύουσας, γεγονός το οποίο, πάντως, πιέζει προς τα κάτω τις πληρότητες κι επομένως και τα έσοδα των ξενοδόχων.
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας συμβούλων Horwarth, για την Αθήνα και την περίοδο 2019- 2021 αναμένεται να προστεθούν συνολικά περί τα 2.000 δωμάτια.
Ήδη έχουν προστεθεί 1.000 δωμάτια, με το ενδιαφέρον να είναι ισχυρό και από τα διεθνή brands, δεδομένου ότι η ξενοδοχειακή αγορά στην Ελλάδα δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό «επώνυμη».


Αντίστοιχα είναι και τα νούμερα από μία άλλη εταιρεία συμβούλων, την gbr Consulting, σύμφωνα με την οποία, η Αθήνα έχει «υποδεχθεί» τουλάχιστον 40 νέα καταλύματα για το πρώτο εξάμηνο του 2019. Το νούμερο αφορά κυρίως μικρά, boutique ξενοδοχεία, τα οποία αυξάνουν τις κλίνες στην ελληνική πρωτεύουσα, μαζί και με τα καταλύματα τύπου Airbnb που έχουν επίσης αυξήσει την προσφορά.
Την ίδια στιγμή, σταθερά ανοδικά συνεχίζει το αεροδρόμιο της Αθήνας, έστω κι αν οι ρυθμοί ανόδου, πλέον, έχουν μετριαστεί σε σχέση με τα διψήφια ποσοστά αύξησης που παρατηρούνταν μέχρι σήμερα. Μάλιστα για πρώτη φορά, στο εννιάμηνο, η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας έφθασε κοντά στο όριο των 20 εκατομμυρίων επιβατών.
Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, η κίνηση του αεροδρομίου σχεδόν έφθασε τα 19,97 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,5%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 1,6% και 8,8% αντίστοιχα.


Για τον Σεπτέμβριο, τα νούμερα ήταν επίσης θετικά, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 5,1% και φθάνοντας τα 2,69 εκατ. επιβάτες. Οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν άνοδο κατά 8,6%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν μικρή πτώση (-2,1%) σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.
Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους εννέα μήνες του 2019 ανήλθε σε 177.096, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 5%. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και εξωτερικού, παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 7% και 3,6% αντίστοιχα. banks.com.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη