Trending

Newsroom Essentials από το Columbia Journalism School στο iMEdD

Newsroom Essentials από το Columbia Journalism School στο iMEdDΞεκίνησε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ο νέος θεματικός κύκλος του Ideas Zone που σχεδιάστηκε και υλοποιείται υπό την επιμέλεια του Columbia Journalism School, στο χώρο του iMEdD (incubator for Media Education and Development) του οποίου αποστολή είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία και που εκτός από τον φιλόξενο χώρο του θα διαθέσει όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Στόχος του Newsroom Essentials είναι να καλύψει θέματα όπως η δημοσιογραφία δεδομένων, τα πολυμέσα, η ερευνητική δημοσιογραφία και η έννοια της επιχειρηματικότητας στη δημοσιογραφία σε ένα διάστημα 8 εβδομάδων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στοιχεία από τα βασικά προγράμματα του Columbia Journalism School: Summer Investigative Reporting Course, Lede, Columbia Journalism Video Workshop, και Sulzberger Executive Leadership Program.


Η έναρξη του προγράμματος έγινε με την ενότητα που έχει τον γενικό τίτλο Video/Multimedia και αποτελείται από 2 υπό-ενότητες: 1) Overview of Multimedia and Video Journalism και 2) Producing a Compelling Video Story με εισηγητή τον καθηγητή Duy Linh Tu, δημοσιογράφο ντοκιμαντερίστα, κινηματογραφιστή και συγγραφέα του βιβλίου "Narrative Storytelling for Multimedia Journalists”.


Η δεύτερη ενότητα έχει τίτλο Data Journalism με εισηγητές την Gianna-Carina Gruen data journalist, ιδρύτρια και υπεύθυνη του data-driven unit της Deutsche Welle και τον Jonathan Soma (Director The Lede Program) προγραμματιστή που επεξεργάζεται δεδομένα και έχει δημοσιεύσεις θεμάτων σε μέσα όπως η ProPublica, το WNYC, οι The New York Times και άλλα. Η συγκεκριμένη ενότητα καλύπτει ένα ευρύ γνωστικό πεδίο που ξεκινά από την ανάκτηση των δεδομένων και φτάνει μέχρι την οπτικοποίησή τους και το σωστό story telling.


Στην τρίτη ενότητα που τιτλοφορείται Investigative Journalism με εισηγήτρια τη Sara Silver, δημοσιογράφο με μεγάλη εμπειρία σε «Financial Times», «Associated Press» και «The Wall Street Journal», οι συμμετέχοντες θα «βουτήξουν» στα βαθιά της ερευνητικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από τις τεχνικές και τους τρόπους έρευνας, θα αναλύσουν διάφορα case studies, θα μάθουν πως να αντλούν πληροφορίες από διάφορες πηγές, αλλά και τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικής δουλειάς σε ερευνητικά δημοσιογραφικά project.

Τελευταία, αλλά όχι έσχατη, η ενότητα με την οποία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα «Newsroom Essentials» και έχει τίτλο Business of Journalism. Εισηγητές στην συγκεκριμένη ενότητα είναι ο Corey Ford, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Matter, ενός accelerator για start ups στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημιουργία μιας πιο ενημερωμένης, ευαισθητοποιημένης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας και ο professor Raju Narisetti, Director Knight-Bagehot Fellowship in Economics and Business Journalism, Professor of Professional Practice, chief executive του Gizmodo Media Group, που εκτός των άλλων έχει συνεργαστεί με τα News Corp., The Washington Post, The Wall Street Journal, The Economic Times in New Delhi και The Dayton Daily News. Οι δυο τους θα φέρουν τους συμμετέχοντες πιο κοντά στις έννοιες του Design thinking και της επιχειρηματικότητας στη δημοσιογραφία.


Σχετικά με το iMEdD
Το iMEdD είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία. Στόχος του iMΕdD είναι να δημιουργηθεί ο πυρήνας της σύγχρονης δημοσιογραφίας και μια ισχυρή κοινότητα ανεξάρτητων επαγγελματιών των media μέσα σε ένα φιλόξενο χώρο που ευνοεί τις συνεργασίες και την ανάπτυξη ιδεών και νέων εγχειρημάτων, με αρωγό την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Ο οργανισμός ακολουθεί διεθνή πρότυπα και συνεργάζεται με την ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, άλλους αντίστοιχους διεθνείς φορείς, καθώς και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Η δραστηριότητά του αναπτύσσεται σε τέσσερις βασικούς άξονες, το Ideas Zone, το Incubator, το Bridge και το Lab.

Οι φωτογραφίες είναι από την πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων στο «Video/Multimedia» module του Newsroom Essentials με εισηγητή τον καθηγητή Duy Linh Tu

 

Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη