Trending

Alpha Banκ: νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου


Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 800 εργαζόμενους θα ανακοινώσει η Alpha Bank την ερχόμενη Παρασκευή, με την αποζημίωση και το bonus διαμορφώνονται πάνω από τις 150 χιλιάδες ευρώ.

Η κατάρτιση του προγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στη βδομάδα και αφού πάρει την έγκριση του ΔΣ θα ανακοινωθεί το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr το ποσό της αποζημίωσης και bonus θα διαμορφωθεί υψηλότερα από τις  150.000 ευρώ, παρέχοντας ελκυστικά κίνητρα αποχώρησης για εργαζόμενους στις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας και ορισμένους νομούς σε ότι αφορά το δίκτυο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η νέα εθελούσια δεν θα αφορά καθόλου το δίκτυο της Αττικής, αντίθετα συμμετοχή θα έχουν οι εργαζόμενοι από το  δίκτυο καταστημάτων του νομού Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και κάποιων άλλων περιοχών. Ο λόγος που οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της  Αττικής δεν θα συμμετάσχουν έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός των καταστημάτων (3-5) που θα κλείσει το επόμενο διάστημα η Alpha Bank.

Όπως είναι γνωστό, ένας από τους βασικούς πυλώνες του project Tomorrow, που έχει ανακοινώσει η τράπεζα και αφορά τον μετασχηματισμό της είναι και η μείωση του λειτουργικού της κόστους. Η Alpha Bank από το πρώτο τρίμηνο του 2021 έχει πάρει πρόβλεψη 97 εκατ ευρώ για την κάλυψη του νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Σημειώνουμε ακόμα ότι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy, περίπου 800 εργαζόμενοι της Alpha Bank μεταφέρθηκαν στην εταιρεία διαχείρισης Cepal, η οποία πέρασε στην Davidson Kempner.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το δίκτυο της Alpha Bank  αριθμούσε 324 καταστήματα και είχε 6.316 εργαζόμενους στο τέλος του 2020. Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη