Trending

digital economy forum 2021: Ψηφιακή τεχνολογία, η επιλογή που έγινε αναγκαιότητα


Η επιτάχυνση της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, διαμορφώνει την ατζέντα της επόμενης ημέρας για μία σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα, μετά και τις ανατροπές αλλά και το νέο περιβάλλον που διαμόρφωσε η πανδημία του COVID-19. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα, αφού η καθημερινότητα είναι ήδη όλο και πιο ψηφιακή, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Οι κυριότερες προκλήσεις, οι άμεσες προτεραιότητες αλλά και τα επόμενα βήματα για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της πολιτείας, της οικονομίας και της κοινωνίας, για να μπορούν όλοι οι Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας παρουσιάζονται στο φετινό digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice, but a necessity.

Το ετήσιο θεσμικό συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), διεξάγεται υβριδικά στις 20 Δεκεμβρίου 2021, τόσο με φυσική παρουσία, βάσει των περιορισμών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της COVID-19, όσο και διαδικτυακά μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα και HD Iive streaming.

Το digital economy forum 2021 τελεί υπό την Αιγίδα της Α.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ συμμετέχουν και φέτος ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την κεντρική ομιλία στο κλείσιμο εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός της χώρας, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Αλέξης Τσίπρας.

Στο digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice, but a necessity, θα λάβουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, Αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι και ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας, εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και άλλων κλάδων της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, από το βήμα του φετινού Συνεδρίου θα απευθυνθούν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κύριος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κύριος Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών, κύριος Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Επικρατείας & Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριος Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Θεόδωρος Λιβάνιος, η Ευρωβουλευτής της Νέα Δημοκρατίας, κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Αλέξης Χαρίτσης, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Μάριος Κάτσης, η Γενική Διευθύντρια DIGITALEUROPE, κυρία Cecilia Bonefeld-Dahl, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κύριος Γιώργος Πιτσιλής, ο Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT), κύριος Κωνσταντίνος Μασσέλος, ο Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), κύριος Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος ΕΒΕΑ, κύριος Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, κύριος Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, κύριος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κύριος Αθανάσιος Στάβερης, η Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ, κυρία Νίκη Τσούμα.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, digital economy forum 2021 αφορούν: στις πολιτικές για την σύγχρονη Ψηφιακή Ελλάδα 2.0 και στη λειτουργία της ψηφιακής Διακυβέρνησης με επίκεντρο τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη έξυπνων, βιώσιμων πόλεων και περιφερειών, στην αξιοποίηση της τεχνολογίας στην υπηρεσία της καθημερινότητας και της ευημερίας, στη δημιουργία διεθνούς Hub ψηφιακής τεχνολογίας , στις επενδύσεις, στην εξωστρέφεια, στο μέλλον της εργασίας και στην αναζήτηση νέων ταλέντων, στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και στις ψηφιακές τεχνολογίες καθώς και στην ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών, δικτύων & data centers. Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των επικεφαλής κορυφαίων επιχειρήσεων της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τη δική τους διάσταση όσον αφορά στο ψηφιακό στοίχημα που έχει να κερδίσει η Ελλάδα για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας, με επίκεντρο τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice, but a necessity, μπορείτε να αναζητήσετε στο deforum.sepe.gr.

Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη