Trending

10 χρόνια μετά τα Carrefour ξανά στην Ελλάδα - Ο ρόλος του βασικού μετόχου


Στην Ελλάδα επιστρέφουν τα super market Carrefour εννέα χρόνια μετά την αποχώρησή τους από την εγχώρια αγορά.

Η επιστροφή των Carrefour θα γίνει μέσω της εταιρείας «Retail & More», η οποία ανήκει κατά 51% στην Teleunicom AE θυγατρική του ομίλου ΑVE. 

Σχετικά με την AVE
Μέσα στο 2022, η εταιρεία θα συνεχίσει τη στρατηγική της για αύξηση των οικονομικών της επιδόσεων, για επέκταση σε νέες δραστηριότητες και για περιορισμό της δανειακής της έκθεσης.

Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο στόχο (μείωση τραπεζικών υποχρεώσεων), πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν κατά καιρούς επαφές του βασικού μετόχου της εισηγμένης (οικογένεια Ν. Θ. Βαρδινογιάννη) με τις τράπεζες, με σκοπό να αναλάβει ο ίδιος τμήμα των χρεών της εταιρείας, απαλλάσσοντας την τελευταία από χρέη και τόκους. Πιθανόν μια τέτοια κίνηση να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Ήδη έχει υπογραφεί συμφωνία master franchise agreement για τα Carrefour, η οποία θα αφορά αρχικά στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του γαλλικού ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία εξετάζεται να επεκταθεί και στην ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων σε μικρή κλίμακα, μέσω μικρών καταστημάτων και όχι μεγάλων όπως ήταν σύνηθες μέχρι τώρα. Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα --> Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->

Νεότερη Παλαιότερη