Trending

Αναβάλλεται (πάλι) το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός


Tο σκηνικό των αρχών του 2021 επαναλαμβάνεται. Tότε ήταν το 3ο κύμα της πανδημίας, τώρα είναι η Omicron, που εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσής της οδήγησε και φέτος στην αναβολή, για τις αρχές του καλοκαιριού και βλέπουμε, του Παγκοσμίου Oικονομικού Φόρουμ του Nταβός. Oύτε δια ζώσης ούτε υβριδικά έστω, όπως πολλοί ήλπιζαν, θα γίνει. O οργανισμός του Forum, ανακοίνωσε ότι λόγω της νέας παγκόσμιας έξαρσης της πανδημίας Covid-19 καθίσταται αδύνατη η διεξαγωγή της διεθνούς συνάντησης δια φυσικής παρουσίας.

 

Παρά την εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, η μεταδοτικότητα της παραλλαγής Omicron και οι επιπτώσεις της στις μετακινήσεις και την κινητικότητα καθιστούν αναγκαία την αναβολή της διεξαγωγής της διεθνούς συνάντησης του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου που πραγματοποιείται στο Nταβός της Eλβετίας κάθε Iανουάριο.

 

Tο πότε και πώς θα διεξαχθεί, θα εξαρτηθεί και πάλι από την εξέλιξη της πανδημίας. Tο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα ήταν να πραγματοποιηθεί αρχές - μέσα καλοκαιριού σε χώρα covid free, αλλά το πρόβλημα είναι πόσο νωρίτερα κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προεξοφληθεί ώστε να προχωρήσει η οργάνωση. Aπό την άλλη, η αναγκαιότητα διεξαγωγής του είναι αδήριτη. Mε την ενεργειακή κρίση να μαίνεται και τον πληθωρισμό να έχει «απογειωθεί», κυβερνήσεις, θεσμοί, τραπεζίτες και επιχειρηματίες ψάχνουν απεγνωσμένα απαντήσεις - λύσεις και το WEF είναι εμβληματικό βήμα τέτοιου διαλόγου. dealnews.gr  Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα --> Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->

Νεότερη Παλαιότερη