Trending

Apple: η αποζημίωση του CEO το τερμάτισε


Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ έλαβε το 2021 σχεδόν 100 εκατ. δολ. στο πλαίσιο της αποζημίωσης του, σχεδόν επτά φορές την αποζημίωση του 2020, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ενημερωτικά στοιχεία της εταιρείας προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. 

Ειδικότερα, ο Cook έλαβε $3 εκατ. σε μισθούς, $12 εκατ. σε μη μετοχικές αποζημιώσεις,$1,4 σε άλλες αποζημιώσεις και $82,3 εκατ. σε δεσμευμένες μετοχές (restricted stock units) στο πλαίσιο του προγράμματος παροχών προς τα στελέχη της εταιρείας. 

Αυτό το σύνολο δεν περιλαμβάνει τα $750 εκατ. σε μετοχές που κατοχυρώθηκαν στον Κουκ το περασμένο έτος, στο τελευταίο πακέτο μετοχών από το τεράστιο πρόγραμμα που του εκχωρήθηκε όταν ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου από τον ιδρυτή της εταιρείας Στιβ Τζομπς το 2011.

"Για το 2021 η συνολικά ετήσια αποζημίωση του CEO ήταν $98,734,394, ενώ το 2021 η ετήσια συνολική αποζημίωση του μέσου υπαλλήλου ήταν $68.254", αναφέρει η Apple σε σχετική ανακοίνωση προς τις εποπτικές αρχές. "Η αναλογία αυτών των ποσών είναι 1.447 προς 1”, προσθέτει η εταιρεία. Σημειώνεται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η SEC έχει υποχρεώσει τις εισηγμένες να αποκαλύπτουν κάτι που ονομάζεται "λόγος αμοιβής CEO" για να διαμορφώνεται μια εικόνα των αποζημιώσεων που λαμβάνουν οι επικεφαλής των εταιρειών σε σύγκριση με τις αμοιβές των υπαλλήλους τους. 

Η συνολική αποζημίωση του Cook το προηγούμενο έτος έφτασε τα $15 εκατ. περίπου.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις των υπόλοιπων διευθυντικών στελεχών, τα στοιχεία της Apple έδειξαν ότι διαμορφώθηκαν κοντά στα $27 εκατ.για το έτος χρήσης του 2021. capital.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα --> Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη