Trending

Κλυδωνισμοί στην Coca Cola από την υπόθεση βιασμού

Η δυναμική που έχει πλέον προσλάβει η υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη είναι τέτοια που ανάγκαση την Coca Cola να ανακοινώσει ότι ουδείς από τους εμπλεκόμενους έχει διοικητική ή μετοχική ή διοικητική σχέση με την εταιρία. Αντιστοίχως, το Αχίλλειον στη Θεσσαλονίκη ανακοόνωσε ότι διέκοψε τη συνεργασία με τον Μετρ που φέρεται επίσης να εμπλέκεται.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε εφιάλτη για την Coca Cola, καθώς το θέμα αρχικά υποτιμήθηκε επικοινωνιακά, ενώ διαρροές που αποστασιοποιούν την εταιρία από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, φαίνεται ότι είναι στοχευμένα ασαφής. Καθώς το θέμα έλαβε διαστάσεις στα social media, όπου στοχοποιήθηκε η Coca Cola με το hashtag #cancel_cocacola, το οποίο χρησιμοποιούμενο μαζί με το #metoo και το #metooGR μετράει δεκάδες χιλιάδες post και αναφορές.

Το σκηνικό επιδείνωσε ανάρτηση του επώνυμου και γιού, όπως φαίνεται, επιχειρηματία της Coca Cola ο οποίος ποζάρει σε story στα social media διαβάζοντας εφημερίδα που αναφέρει ότι ο ίδιος συνελήφθη, ενώ βρίσκεται στον καναπέ του σπιτιού του. Εν συνεχεία και καθώς η ένταση δεν υποχωρούσε, τόσο ο κατηγορούμενος όσο και οι εμπλεκόμενοι κατέβασαν τα προφίλ τους από τα social media, ενώ πολιτικοί παράγοντες έσπευσαν να αποσύρουν κοινέςφωτογραφίες τους.

Η ανάρτηση αυτή, επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον συγκεκριμένο γόνο να εμπλέκεται, εκθέτοντας παράλληλα την Coca Cola η οποία επιχείρησε να αποσυσχετιστεί τύποις από τον κατηγορούμενο, καθώς κατ ουσία αποδεικνύεται ότι είναι το πρόσωπο που άπαντες υπονοούν και άλλοι αναφέρουν.

Έτσι, το αρχικό μέλημα που ήταν ο περιορισμός αναφορών στο επίθετο φαίνεται ότι χάθηκε και πλέον η εταιρία εστιάζει στο damage control στα media. Έτσι, η Coca Cola αναγκάστηκε να δημοσιεύσει τη Δευτέρα στο Facebook σε μορφή ανακοίνωσης, αυτά που διέρρεε από την αρχή μέσω των εταιριών δημοσίων σχέσεων και σε επικοινωνίες με δημοσιογράφους.

Η εδραίωση της συσχέτισης του ενός κατηγορουμένου με την εταιρία, έστω και εμμέσως,αναμένεται να προσδώσει νέα δυναμική στο hashtag #cancel_cocacola, το οποίο όμως πλήττει και τη μητρική εταιρία και ιδιαίτερα, μάλιστα, συνδυαστικό με το #metoo. Όπερ σημαίνει ότι η διοίκηση της ελληνικής εταιρίας θα κληθεί να απολογηθεί για την αρνητική δημοσιότητα αυτή. Αν μάλσιτα η υπόθεση δεν απομακρυνθεί σύντομα, τότε είναι πιθανόν το κλίμα και η δυναμική στα social media να παράξουν πραγματικές επιπτώσεις στα social media.

Η ανακοίνωση της εταιρείας στο Facebook: 
crisismonitor.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη