Trending

Εθελούσια έξοδος στην Εθνική Ασφαλιστική: Ξαφνιάζουν οι αποζημιώσεις


Το νέο πρόγραμμα της ΕΤΕ για όσους αιτηθούν οικειοθελούς αποχώρησης από την Εθνική Ασφαλιστική ορίζει ως πλαφόν τα 150.000 ευρώ. Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό μέχρι 28 Ιανουαρίου 2022. Σφοδρές οι αντιδράσεις από το Σύλλογο Εργαζομένων.

To ποσό που θα προκύψει από τη βασική αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 30% για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων και κατά 20% ανάλογα με την ηλικία, ενώ θα δίνονται 7.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Το δικαίωμα αυτό μπορούν να εκμεταλλευτούν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι άνω των 30 ετών, έχουν υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου και έχουν συμπληρώσει επτά χρόνια εργασίας στην Εθνική Ασφαλιστική.

Πώς θα γεμίζει ο κουμπαράς των εργαζομένων

Ηλικίες 30 – 44 ετών
7 έτη προϋπηρεσίας: 10 μισθοί
11 έως 25 έτη προϋπηρεσίας: 20 μισθοί
26 έως 34 έτη προϋπηρεσίας: 20 μισθοί

Ηλικίες 45 – 49 ετών
7 έτη προϋπηρεσίας: 20 μισθοί11 έως 25 έτη προϋπηρεσίας: 20 μισθοί
26 έως 34 έτη προϋπηρεσίας: 25 μισθοί

Ηλικίες 50 – 54 ετών

7 έτη προϋπηρεσίας: 25 μισθοί
11 έως 25 έτη προϋπηρεσίας: 25 μισθοί
26 έως 34 έτη προϋπηρεσίας: 30 μισθοί
35 έτη προϋπηρεσίας και άνω: 30 μισθοί

Ηλικίες 55 ετών και άνω

7 έτη προϋπηρεσίας: 30 μισθοί11 έως 25 έτη προϋπηρεσίας: 30 μισθοί
26 έως 34 έτη προϋπηρεσίας: 35 μισθοί
35 έτη προϋπηρεσίας και άνω: 35 μισθοί

Πώς θα δουλέψει το ομαδικό συμβόλαιο υγείας

Οι συμμετέχοντες που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης γήρατος, πλήρους ή μειωμένης, θα ενταχθούν σε ομαδικό συμβόλαιο, μέχρι τη θεμελίωση του σχετικού δικαιώματος, με μέγιστη διάρκεια τα 5 έτη. Τα ασφάλιστρα θα καλύπτονται από την εταιρεία. Όταν λήξει το συμβόλαιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα μπορούν:
α) Να καλυφθούν μέσω ατομική ασφαλιστήριου συμβολαίου, χωρίς προασφαλιστικό έλεγχο και με την εκάστοτε ισχύουσα έκπτωση για τους εν ενεργεία εργαζομένους της εταιρείας ή β) Να συνεχίσουν την ασφάλιση μέσω του ομαδικού συμβολαίου για επιπλέον 3 έτη, καταβάλλοντας οι ίδιοι αποκλειστικά το σύνολο των εισφορών.

Τα μεσοβέζικα και οι αντιδράσεις του Συλλόγου

Ο Σύλλογος τονίζει ότι δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για αντικατάσταση των προς αποχώρηση εργαζομένων, από συναδέλφους που ήδη εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εταιριών ενοικίασης στην εταιρία, όπως είναι η πάγια πρόταση του Συλλόγου. Ομοίως, δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για την οικονομική βιωσιμότητα του 2155/0 ομαδικού μας συμβολαίου υγείας με το δεδομένο της αποχώρησης ικανού αριθμού συμμετεχόντων.

Ο Σύλλογος επίσης υπογραμμίζει ότι οι πρόσθετες προσαυξήσεις θα έπρεπε να προσαυξάνουν το συνολικό ποσό αποζημίωσης των 150.000 ευρώ, το οποίο μετά την αφαίρεση του φόρου γίνεται 136.000 ευρώ. Τέλος διευκρινίζει ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μετά από απόλυση χωρίς αποζημίωση από τα Εταιρικά γραφεία Πωλήσεων.

Το νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης από την Εθνική Ασφαλιστική τελεί εν μέσω πώληση της στο CVC και τελικής έγκρισης της συναλλαγής από την DGComp.bankingnews.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα --> Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη