Trending

Netflix: Πόσους συνδρομητές έχει στην Ελλάδα;

Αν και δεν ανακοινώνει ποτέ επισήμως νούμερα για την ελληνική αγορά, η αμερικανική εταιρεία Netflix εκτιμάται ότι διαθέτει τουλάχιστον 400.000 συνδρομητές. Κάποιοι ανεβάζουν τους συνδρομητές της ακόμη και σε 1 εκατομμύριο, αλλά το νούμερο αυτό χαρακτηρίζεται υπέρμετρα υψηλό.

Σύμφωνα με τη Standard & Poor’s, στο τέλος του 2020, οι συνδρομές τηλεοπτικών υπηρεσιών Over The Top (ΟΤΤ) στην Ελλάδα αντιστοιχούσαν στο 30% των συνδρομητών των παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω πολυκαναλικών δικτύων. 

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των 400.000 συνδρομητών Netflix είναι πιο ρεαλιστικός, αφού στα μέσα του 2021, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), είχαμε περίπου 1,1 εκατ. πελάτες συνδρομητικής τηλεόρασης. 

Εξ αυτών οι 761.465 ήταν πελάτες δορυφορικής πλατφόρμας και οι 348.786 ήταν πελάτες ΟΤΤ-TV υπηρεσιών. 

Οι υπηρεσίες OTT-TV είναι εκείνες που μεταδίδονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και το περιεχόμενο που μεταδίδεται με τον τρόπο αυτό είναι γνωστό και ως video streaming. Στη χώρα μας, κυρίαρχος παίκτης στην συγκεκριμένη αγορά είναι η Netflix και η διείσδυση της πλατφόρμας στα ελληνικά νοικοκυριά μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που δείχνουν οι συνδρομές της.

Αυτό συμβαίνει επειδή μια συνδρομή της εταιρείας μπορεί να τη μοιράζονται περισσότερα του ενός νοικοκυριά. Η εταιρεία μεν δεν εισπράττει από όλα τα νοικοκυριά χρήματα, αλλά ο «εθισμός» των καταναλωτών στο προϊόν της είναι μεγάλος καιαναπόφευκτα κάποια στιγμή φέρνει νέους πελάτες. Powergame Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->

Νεότερη Παλαιότερη