Trending

Ο Μιχάλης Σάλλας εξαγοράζει την HSBC


  Εντείνεται η κινητικότητα στη Παγκρήτια Τράπεζα, καθώς ο Μιχάλης Σάλλας φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την υπό όρους συναίνεση του Γιάννη Στουρνάρα για την εξαγορά της HSBC.

Ενέργειες για την επιτάχυνση της αύξησης κεφαλαίου κάνει η διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας, καθώς όπως όλα δείχνουν το deal για την εξαγορά του ελληνικού branch της HSBC θεωρείται δεδομένο. Ωστόσο, η τελική έγκριση από τις εποπτικές αρχές φαίνεται ότι θα έρθει μόνο υπό τον όρο της αύξησης των ιδίων κεφαλαίων κατά 150 εκατ.

Η Παγκρήτια, που έχει ξεκινήσει διαδικασία due dilligence, μέσω του VDR που έχει στηθεί, για την εξαγορά της HSBC, φαίνεται ότι έχει εντοπίσει τους κινδύνους και διαπραγματεύεται το τίμημα με τους πωλητές, ενώ παράλληλα προσπαθεί να προλειάνει το έδαφος και με τις εποπτικές αρχές.

Το ζήτημα του μισθολογικού κόστους η Παγκρήρια σκοπεύει να το λύσει με δύο τρόπους. Αφενός με εθελουσία και υπογραφή νέων συμβάσεων και αφετέρου μέσω της μείωσης του τιμήματος.

Από την άλλη πλευρά, ενδεχόμενη εξαγορά της HSBC θα προσφέρει στην Παγκρήτια τόσο το χαρτοφυλάκιο δανείων της τάξης του 1 δισ. που έχει η βρετανική τράπεζα, αλλά ένα ιδιαίτερα premium πελατολόγιο στη διαχείριση κεφαλαίων. Μέσω της διαπραγμάτευσης η Παγκρήτια συζητά τη διατήρηση προνομιακών όρων για την πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της βρετανικής τράπεζας.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως, η Παγκρήτια επισπεύδει την αμκ, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του πρώτου 15ημέρου του Μαΐου. Crisis Monitor 
Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη