Trending

EBEΑ: Ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών


  Τον κώδωνα του κινδύνου για το ανεξέλεγκτο πλέον κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια, πρώτες ύλες και είδη διατροφής κρούει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Με αφορμή τα νέα ρεκόρ που σημειώθηκαν στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, παρατηρεί ότι ο  πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών, περιορίζει το ρυθμό ανάπτυξης και διαμορφώνει ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και επιχειρήσεις.

Ο κ. Μπρατάκος αναφέρει ότι η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να λάβει άμεσα τολμηρές αποφάσεις.

Ανάμεσα στις προτάσεις του ΕΒΕΑ, σε πρώτη φάση και για όσο διαρκεί η αβεβαιότητα, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είναι η διεύρυνση των δημοσιονομικών περιθωρίων των χωρών – μελών της Ε.Ε., ώστε να μπορέσουν να παρέχουν επιδοτήσεις και να στηρίξουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις απέναντι στην έκρηξη των τιμών.

Παράλληλα, θα πρέπει να σχεδιάσει και την επόμενη μέρα, μέσα από αποτελεσματικές εναλλακτικές πολιτικές για φθηνότερη ενέργεια, για όλους τους πολίτες και όλες τις χώρες της Ε.Ε.

«Η κρίση αυτή είναι μια ευκαιρία, για να μπορέσει η Ευρώπη να αποκτήσει επιτέλους γεωπολιτικό εκτόπισμα και δύναμη, αντίστοιχα της οικονομικής της δύναμης» καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σε σχετική δήλωσή του.Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη