Trending

Πύργος του Πειραιά και Στοά Μοδιάνο παρουσιάζονται επίσημα


  Την Τρίτη 15 Μαρτίου, ώρα 6.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το πρώτο webinar "PROJECTS IN GREECE" από το τεχνικό περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ, στο οποίο θα παρουσιαστούν δύο σημαντικά υπό κατασκευή έργα, η Αναγέννηση του Πύργου του Πειραιά στην Αθήνα και η Αποκατάσταση της Στοάς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Οι συντελεστές των δύο έργων θα κάνουν μία συνολική επισκόπηση, αναλύοντας την ιστορία τους, περιγράφοντας την πορεία κατασκευής και τα χρονοδιαγράμματα, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, αλλά και παραθέτοντας σημαντικές τεχνικές πληροφορίες.
Το ΚΤΙΡΙΟ συνεχίζει με τις δράσεις του να στηρίζει τον κλάδο των κατασκευών αναδεικνύοντας ποιοτική αρχιτεκτονική αλλά και τεχνικές πληροφορίες, με σκοπό την ανάπτυξη της ποιότητας και της τεχνολογίας των κατασκευών.

ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΙΑ
Ο Πύργος του Πειραιά, το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της χώρας με 22 ορόφους και συνολικό ύψος 88 μέτρα, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1972, όμως δεν λειτούργησε ποτέ εκτός από την περιστασιακή ενοικίαση των πρώτων 2 ορόφων. Η εταιρεία DIMAND ξεκίνησε την ανακατασκευή του, για να φιλοξενήσει πολυτελείς χώρους γραφείων και εμπορίου, ενώ κύριο στόχο αποτελεί και η πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης βάσει του προγράμματος πιστοποίησης Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) σε βαθμίδα PLATINUM. Μαζί με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τις κατασκευαστικές μεθόδους, θα περιγραφούν και οι περίπλοκες διαδικασίες για την ενεργειακή πιστοποίηση του κτιρίου, όπου μια από αυτές είναι η αποξήλωση των υαλοπινάκων του κτιρίου, η ανακύκλωση τους στο εξωτερικό και η επανατοποθέτηση τους.
Την παρουσίαση έχουν αναλάβει οι παρακάτω διακεκριμένοι ομιλητές:
- Νατάλης Πετροβιτς, Project manager/ DIMAND
- Θωμάς Αμαριανός, Αρχιτέκτονας/ BETAPLAN
- Ηλίας Παπαγεωργίου, Αρχιτέκτονας/ PILA
- Άγγελος Έντμονς, Sustainability manager/ DIMAND
- Χρήστος Γεωργόπουλος, Construction manager/ ΤΕΡΝΑ

ΣΤΟΑ ΜΟΔΙΑΝΟ
Η Στοά Μοδιάνο είναι μια σκεπαστή αγορά, που σχεδιάστηκε από τον Ελί Μοδιάνο το 1925, με σκοπό να στεγάσει την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1995 από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί «χαρακτηριστικό δείγμα κτιρίων Αγοράς με στοά». Η Αγορά Μοδιάνο πλέον αναδιαμορφώνεται σε ένα σύγχρονο food market, διατηρώντας όμως τον κλασικό της χαρακτήρα. Θα αναλυθεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και η τελική μορφή της στοάς, αλλά και οι ενδιαφέρουσες μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την στατική επάρκεια του κτιρίου, που περιλάμβανε την σταδιακή καθαίρεση της πλάκας ισογείου και την κατασκευή της εκ νέου.
Την παρουσίαση έχουν αναλάβει οι παρακάτω διακεκριμένοι ομιλητές:
- Μόρφω Παπανικολάου, Αρχιτέκτονας/ SPARCH ARCHITECTS, Καθηγήτρια ΑΠΘ
- Δημήτριος Τριάντος, Project manager/ EMETRON
- Αθανάσιος Κοντιζάς, Πολιτικός Μηχανικός, Υπεύθυνος στατικής μελέτης
- Αθανάσιος Κανλής, Εφορεία Νεότερων Μνημείων
Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη