Trending

Άπιαστο όνειρο οι στόχοι γνωστής πολυεθνικής στην Ελλάδα


Άπιαστο... όνειρο παραμένουν οι στόχοι πενταετίας, που είχε θέσει η Spar International με την επιστροφή του brand στην Ελλάδα το 2018. Το αρχικό πλάνο του retailer για την Ελλάδα είχε βάλει τον πήχη του  2021 στα 330 καταστήματα για το δίκτυο και στα €519 εκατ. για τον τζίρο.

Μόλις χθες, ανακοινώθηκε ότι η περυσινή χρονιά έκλεισε για την Spar Hellas με πωλήσεις €42,25 εκατ., μειωμένες κατά περίπου 20% από το 2020, με τον αριθμό καταστημάτων να παραμένει... καρφωμένος στα 32!

ΕΧΑΣΕ 35% ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, τη διετία της πανδημίας, ο τζίρος της εταιρείας υποχώρησε συνολικά σε ποσοστό 35% περίπου, όταν συνολικά ο κλάδος των supermarkets ήταν από τους ελάχιστους που ευνοήθηκαν, αυξάνοντας σημαντικά τζίρο και κερδοφορία.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Spar International, η νέα μείωση αποδίδεται στις μειωμένες τουριστικές αφίξεις στη χώρα συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα, ωστόσο εάν αυτό αποτέλεσε ουσιαστικό λόγο για την υποχώρηση των μεγεθών το 2020, για την περυσινή χρονιά μοιάζει με δικαιολογία, μιας και τα νούμερα του Τουρισμού ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με αυτά της πρώτης χρονιάς της πανδημίας. Η πραγματικότητα είναι ότι το brand δεν έχει καταφέρει ακόμη να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των εγχώριων καταναλωτών, ενώ παράλληλα, δεν δείχνει ελκυστικό και στους εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ 61% ΕΤΗΣΙΩΣ
Δεν είναι τυχαίο ότι, την ίδια διετία, η Spar Cyprus έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικό έδαφος σε μία αγορά που είναι συγγενική με τη δική μας. Έτσι, μετά το +61% των πωλήσεων που κατέγραψε το 2020, πέρυσι, το ίδιο μικρό δίκτυο των 3 καταστημάτων εμφάνισε τζίρο €18,406 εκατ., σημειώνοντας ένα ακόμη +61% σε σχέση με το 2020.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ
Συνολικά, η Spar International γιόρτασε την 90η επέτειό της με κύκλο εργασιών ρεκόρ της τάξης των €41,2 δισ. παγκοσμίως, με αύξηση 3,3%, ενώ, συνολικά, στα δύο χρόνια από την έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ο τζίρος αυξήθηκε περισσότερο από 10%. FNBDaily Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη