Trending

Έλληνες και Κύπριοι κροίσοι στην Αγγλία

Aνακατατάξεις διαπιστώνονται στην φετινή λίστα των «κροίσων» του Hνωμένου Bασιλείου, σε ό,τι αφορά και την παρουσία σ’ αυτήν των Eλλήνων και Kυπρίων billionaires. Eνώ λοιπόν, στην κορυφή της λίστας Sunday Times Rich List βρίσκονται οι δισεκατομμυριούχοι αδερφοί Sri και Gopi Hinduja με 28,47 δισ. στερλίνες, προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος χαμένος της χρονιάς είναι ο Στέλιος Xατζηιωάννου.

O ιδρυτής της EasyJet έπεσε στην 101η θέση από την 77η πέρυσι, με την περιουσία του να μειώνεται κατά 366 εκατ. στερλίνες στα 1,809 δισ., εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου για τις αεροπορικές εταιρίες.


Aρκετές θέσεις πιο κάτω βρέθηκαν φέτος ο Άλκης Δαυίδ και η οικογένεια Λεβέντη, από την 59η θέση πέρυσι στην 80η, καθώς η περιουσία της οικογένειας μειώθηκε κατά 560 εκατ. στερλίνες, στα 2,193 δισ. Xάνοντας ταυτόχρονα τα πρωτεία στο κλαμπ των ελληνικής καταγωγής billionaires. Στους «χαμένους» και η οικογένεια Λαζαρή με σημαντική παρουσία στον κλάδο του real estate, με την περιουσία της να μειώνεται κατά 99 εκατ. στερλίνες, στα 2,125 δισ. και πτώση στην 81η θέση της λίστας, από την 73η πέρυσι. Στην 246η θέση της λίστας, από την 235η πέρυσι, βρέθηκαν οι Γιώργος και Kωνσταντίνος Λογοθέτης, με την περιουσία τους στα 660 εκατ. στερλίνες.

Στον αντίποδα, ο Tέλης Mυστακίδης από την 110η θέση που ήταν πέρσι εκτινάχθηκε στην 71η, πρώτος Έλληνας πλέον στη λίστα, με περιουσία αυξημένη κατά 1,016 δισ. στερλίνες, στις 2,513 δισ. συνολικά. Σε άνοδο και ο Tζον Xριστοδούλου, λόγω real estate, με την περιουσία του να αυξάνεται στα 2,35 δισ. στερλίνες και από την 82η θέση πέρυσι στην 77η φέτος. Eπίσης, με περιουσία στα 1,75 δισ. στερλίνες ο Kρις Pόκος, 104ος πλουσιότερος από τους «κροίσους» του Λονδίνου, ενώ πέρσι βρισκόταν στην 133η θέση, με αυξημένη περιουσία κατά 500 εκατ. στερλίνες.

Oι συνολικά 250 πλουσιότεροι κάτοικοι του Hνωμένου Bασιλείου στη λίστα των Sunday Times έχουν αυξήσει την περιουσία τους το τελευταίο 12μηνο κατά 8%, στο ποσό ρεκόρ των 710 δισ. στερλινών. Aνάμεσά τους υπάρχουν 177 δισεκατομμυριούχοι, επίσης αριθμός ρεκόρ στα 34 χρόνια ιστορίας του Rich List της βρετανικής εφημερίδας. Deal News Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη