Trending

InvestGR Forum: Foreign Investments in Greece


Η ΕΥ Ελλάδος και το InvestGR Forum συνεργάζονται, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο  του InvestGR Forum: Foreign Investments in Greece.

Στις 13 Ιουλίου 2022, η ΕΥ Ελλάδος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη χώρα, στο 5th InvestGR Forum 2022: A New Greece Emerges, τα ευρήματα της έρευνας που διεξάγει σε παγκόσμια κλίμακα, με τίτλο: «EY Attractiveness Survey Ελλάδα 2022».

Ειδικότερα, στο εναρκτήριο πάνελ συζήτησης του 5th InvestGR Forum 2022,, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, με θέμα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Η τέταρτη έκδοση της ετήσιας έρευνας της EY, θα αποτυπώσει τις απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για την Ελλάδα, τα πλεονεκτήματα και τα σημεία προς βελτίωση της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, καταγράφοντας, επίσης, τις επιδόσεις της στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) κατά το περασμένο έτος, καθώς και την πορεία της συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Η έρευνα, η οποία αποτελεί αυτόνομο μέρος της ευρύτερης σειράς ερευνών του προγράμματος EY Αttractiveness, για την ελκυστικότητα διαφόρων χωρών και γεωγραφικών περιοχών ως επενδυτικών προορισμών, βασίζεται σε σημαντικό δείγμα στελεχών μεγάλων ξένων επιχειρήσεων, που είτε ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε αποτελούν δυνητικούς επενδυτές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, δήλωσε: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η EY Ελλάδος δίνει δυναμικά το «παρών» στο InvestGR Forum, μια πλατφόρμα-θεσμό που αναδεικνύει το κρίσιμο ζήτημα των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, φέρνοντας στο ίδιο “τραπέζι” την Πολιτεία, τις επιχειρήσεις και την επενδυτική κοινότητα. Το 2022 μας βρίσκει εν μέσω σημαντικών προκλήσεων που διαταράσσουν την παγκόσμια οικονομία. Σε αυτό, λοιπόν, το περιβάλλον, η προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων που θα παραγάγουν προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία και θα συνδράμουν στην ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση, θα είναι κλειδί για τη χώρα μας. Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε τη δυνατότητα και φέτος να μοιραστούμε από το βήμα του InvestGR Forum τα ευρήματα της έρευνάς μας, Attractiveness Survey Ελλάδα 2022, σχετικά με τις απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό και τη θέση της στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη».  

Ο ιδρυτής του InvestGR Forum και Διευθύνων Σύμβουλος της PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, σχολίασε ως εξής: «Η ΕΥ, δια της σπουδαίας και μοναδικής αυτής έρευνας, εισφέρει, κάθε χρόνο, πολύτιμες πληροφορίες σχετικώς με την τρέχουσα κατάσταση, αλλά και τις τάσεις, προθέσεις και προσδοκίες των δυνητικών ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. Για αυτό, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι στραμμένη στα σημαντικά ευρήματα αυτής της έρευνας, τα οποία και θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη, αφενός, ενός νηφάλιου δημόσιου διαλόγου και, αφετέρου, για την ενδεχόμενη χάραξη δημόσιων πολιτικών».

Το 5th InvestGR Forum 2022: A New Greece Emerges οργανώνεται από την PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ θα είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.
Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη