Trending

Λουκέτο στην Hellas Market

Σύντομο και άδοξο τέλος είχε η πρόσφατη επένδυση των αδελφών Sergey και Andrey Shnayder καθώς πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ το πέρας της εκκαθάρισης και η διαγραφή από το Μητρώο της Hellas Market IKE, της δεύτερης, μετά τη Mere, εταιρείας που σκόπευαν να αναπτύξουν στην Ελλάδα οι Ρώσοι επιχειρηματίες. 


Η εταιρεία άνοιξε και έκλεισε σε χρόνο ρεκόρ καθώς η σύσταση της έγινε μόλις στις 4 Ιανουαρίου 2022 και η Γενική Συνέλευση των μετόχων που αποφάσισε τη λύση της Hellas Market πραγματοποιήθηκε σχεδόν δύο μήνες μετά στις 15 Μαρτίου. Εκκαθαριστής της εταιρείας ήταν ο Pulin Sergei ο οποίος είναι και διαχειριστής στην Torg Hellas την εταιρεία που αναπτύσσει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere στη χώρα μας.

H Hellas Market IKE, των αδελφών Shnayder που πέρυσι εισήλθαν στην λίστα με τους 200 πιο πλούσιους Ρώσους του Forbes με περιουσία ύψους 650 εκατ. δολάρια, είχε ως σκοπό τη δραστηριοποίηση της στο λιανικό εμπόριο με έμφαση στο εμπόριο τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο τα 30.000 ευρώ. 

Το απότομο «λουκέτο» φαίνεται να έχει σχέση με τις παρενέργειες που είχε η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία έχει δυσχεράνει το ήδη δύσκολο έργο για επέκταση των δραστηριοτήτων της Mere στη Δυτική Ευρώπη. Power Game Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη