Trending

Ο Μεγάλος Αδερφός: Καλώς ήρθατε στην εποχή του υπερ-επιτηρούμενου γραφείου


Από το Economist/Power Game

Τα αφεντικά ανέκαθεν παρακολουθούσαν τους εργαζομένους τους. Εξάλλου, μέρος της δουλειάς κάθε διευθυντή είναι να διασφαλίζει ότι οι υφιστάμενοί του κερδίζουν τα προς το ζην, δεν είναι φυγόπονοι και σίγουρα δεν κλέβουν.

Οι χώροι εργασίας παρακολουθούνται εδώ και πολύ καιρό από επιθεωρητές, κάμερες κλειστού κυκλώματος και πιο πρόσφατα από κάθε είδους αισθητήρες που ελέγχουν πόσες συσκευές συνδέουν οι μεμονωμένοι εργαζόμενοι ή αν κάποιος βάζει χέρι στο ταμείο.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, και ιδίως καθώς η πανδημία ανάγκασε την εργασία από τον ελεγχόμενο περίβολο του εταιρικού γραφείου να μεταφερθεί στην ερημιά του τραπεζιού της κουζίνας, τόσο το εύρος όσο και η κλίμακα της εταιρικής επιτήρησης έχουν διογκωθεί.

Μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπίστωσε ότι η παγκόσμια ζήτηση για λογισμικό κατασκοπείας εργαζομένων υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ Απριλίου 2019 και Απριλίου 2020. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τα πρώτα lockdowns, τον Μάρτιο του 2020, η αναζήτηση για εργαλεία παρακολούθησης αυξήθηκε περισσότερο από 18 φορές.

Οι πωλήσεις των κατασκευαστών λογισμικού παρακολούθησης σημείωσαν άλμα. Οι πωλήσεις στην Time Doctor, η οποία καταγράφει βίντεο από τις οθόνες των χρηστών ή τραβάει περιοδικά φωτογραφίες για να βεβαιωθεί ότι βρίσκονται στον υπολογιστή τους, τριπλασιάστηκαν ξαφνικά τον Απρίλιο του 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις του DeskTime, το οποίο παρακολουθεί το χρόνο που δαπανάται για εργασίες, τετραπλασιάστηκαν την ίδια περίοδο. Μια έρευνα σε περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις στην Αμερική το 2021 διαπίστωσε ότι το 60% από αυτές χρησιμοποιούσαν κάποιο τύπο λογισμικού παρακολούθησης, ενώ ένα επιπλέον 17% το εξέταζε. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη