Trending

Άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα χωρίς υπαλλήλους

Ραντεβού με το… μέλλον δίνει ο κλάδος της μικρολιανικής στην Ελλάδα, με εφαλτήριο την περιοχή της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα. Εκεί στην οδό Αγίας Φωτεινής βρίσκεται το i-mall Micro Market, το πρώτο πλήρως ρομποτικό mini market στον κόσμο.


Μέσα σε ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο περιβάλλον, καθώς ο κλάδος του λιανικού εμπορίου ετοιμάζεται να περάσει στη νέα εποχή – της ψηφιοποίησης και του αυτοματισμού – έρχεται το πρώτο πλήρως ρομποτικό Physi-Digital κατάστημα μικρολιανικής στον κόσμο.

Το φιλόδοξο concept
Πρόκειται για φυσικό κατάστημα mini market, το οποίο ωστόσο λειτουργεί πλήρως αυτοματοποιημένα, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση των πελατών. Είναι διαθέσιμο στο κοινό 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, μόνο με ανέπαφες συναλλαγές.

Τα i-mall Micro Market λειτουργούν από απόσταση αφού όλες οι λειτουργίες πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως από τον ιδιοκτήτη τους με πλήρη έλεγχο μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Αξιοποιώντας την εξελιγμένη τεχνολογία των ρομποτικών συστημάτων - πωλητών σε συνδυασμό με το ειδικό λογισμικό της i-mall εφαρμογής, προσφέρουν όλο το 24ωρο ταχύτητα στην εξυπηρέτηση και ασφάλεια, συστήνοντας με online έλεγχο στατιστικά δεδομένα επέμβασης και πλήρους διαχείρισης του καταστήματος, φέρνοντας στο καταναλωτικό κοινό τα πρώτα παγκοσμίως καταστήματα μικρολιανικής χωρίς ανθρώπινη παρουσία.

Πώς γίνονται οι πληρωμές
Οι παραγγελίες στο mini market θα γίνονται είτε μέσω οθόνης αφής (touch screen), είτε μέσω εφαρμογών στα κινητά, ενώ οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται με i-mall coins/wallet, κάρτες , ηλεκτρονικό χαρτζιλίκι και i-mall coin sharing, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας blockchain.

Τα πλήρως ρομποτικά καταστήματα μικρολιανικής θα προσφέρουν τη δυνατότητα προσωποποιημένων προσφορών ανά καταναλωτή, όπως επίσης εξατομικευμένο πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών και αυτόματη UV αποστείρωση όλων των προϊόντων, ενώ θα παρέχουν εύκολη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).


Πού απευθύνεται το concept
Με τον συνδυασμό φυσικού και ψηφιακού καταστήματος να υιοθετείται πολύ έντονα στις ηλικίες από 12 ετών και άνω, τα i-mall απευθύνονται στη νέα γενιά αλλά και σε καταναλωτές ηλικιακά μεγαλύτερους που επιδιώκουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εξοικονομήσουν χρόνο και κόστος. Στοχεύουν στους νέους που διασκεδάζουν σε εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα και πλατείες και οι οποίοι επιθυμούν να επισκέπτονται open space φυσικά καταστήματα.

Παράλληλα, το νέο concept απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές οι οποίοι κάνοντας χρήση των προσωποποιημένων εφαρμογών, μέσα από τις λειτουργίες του κινητού τους τηλεφώνου, επιθυμούν να απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία αγοράζοντας τα απαραίτητα για την καθημερινότητά τους.


Οι συνεργασίες
Το πλήρως ρομποτικό κατάστημα λιανεμπορίου που ενσωματώνει όλες τις νέες τάσεις της μετά-πανδημικής εποχής, περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία διαφοροποίησης.

Σε συνεργασία με την Panik Records, σε ειδικές οθόνες προβάλλεται επί 24ωρου το πρόγραμμα της Panik TV με όλες τις τελευταίες επιτυχίες αγαπημένων καλλιτεχνών. Στο χώρο φιλοξενείται, επίσης, pick up point της Skroutz, ενώ σύντομα έρχονται events και διαγωνισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλά δώρα.

Η γέννηση της ιδέας
Το ρομποτικό mini market αφορά σε μια 100% ελληνική ιδέα σχεδιασμένη και υλοποιημένη στο μεγαλύτερο ποσοστό της από μια ομάδα 30 Ελλήνων, ενώ σε συνεργασία με Ιταλούς και Αμερικανούς συνεργάτες ολοκληρώθηκε η εφαρμογή των πιο καινοτόμων λύσεων στον τομέα της μικρολιανικής.

Πίσω από τη σύλληψη και τον σχεδιασμό της ιδέας βρίσκεται ο Δημήτρης Καραβασίλης της DK CONSULTANTS GROUP, ο οποίος μαζί με λίγους φίλους και μία ομάδα φιλόδοξων νέων ανθρώπων έκαναν πράξη την ιδέα αυτή. Για την πραγματοποίηση του project μια ομάδα 25 ατόμων τα τελευταία τρία χρόνια επεξεργάζεται τις τάσεις αγοράς, ιχνηλατώντας τις ανάγκες που δημιούργησε η εποχή της πανδημίας σε ένα κοινό που θεωρείται από τεχνολογικής πλευράς «απόλυτα ενεργό».

Το πρώτο ρομποτικό κατάστημα ανοίγει τις πύλες του στη Νέα Σμύρνη, με στόχο προσεχώς να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό, κατακτώντας και τις πέντε ηπείρους. Insider Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη