Trending

Και δεύτερο ξενοδοχείο στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Γράφει η «ξενοδόχος»
Banks

Ξενοδοχείο χαμηλότερου budget σε σχέση με αυτό που λειτουργεί ήδη στο χώρο του αεροδρομίου, θα είναι η δεύτερη μονάδα που θέλει να εντάξει στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, η Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών A.E..


Για τον σκοπό αυτό, μέχρι τα τέλη Ιουλίου, θα “τρέχει” η προθεσμία για την πρόσκληση ενδιαφέροντος (μη δεσμευτικού) που έχει απευθύνει η εταιρεία.

Ως προς τις προδιαγραφές για το δεύτερο ξενοδοχείο που χωροθετείται πολύ κοντά στο κτίριο του κύριου Αεροσταθμού του αεροδρομίου και δίπλα στον Προαστιακό:

-Η δυναμικότητά του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 250 δωματίων.

-Θα πρέπει να είναι ξενοδοχείο κατηγορίας 3 αστέρων ή εναλλακτικά συνδυασμό 3 και 4 αστέρων

-Ζητούμενο είναι να υπάρξει και συνεργασία με διεθνή αλυσίδα κι ενδεχομένως brand το οποίο ήδη έχει εμπειρία και παρουσία κοντά σε αεροδρόμια στο εξωτερικό.

-Η νέα μονάδα θα πρέπει να έχει παροχές συμπεριλαμβανομένων χώρων συναντήσεων και παροχής υπηρεσιών για επιχειρήσεις, χώρων εστίασης, πλήρως εξοπλισμένου γυμναστηρίου κ.τ.λ., ώστε να εξυπηρετούνται και όσοι έρχονται στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.

– Η έκταση όπου προγραμματίζεται η κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου είναι 7,5 στρεμμάτων εντός του χώρου στάθμευσης μακράς διαρκείας (Ρ3).

-Ο χρόνος παραχώρησης είναι έως το 2045

Το πλάνο για δεύτερο ξενοδοχείο στα Σπάτα, εκτός από το 5άστερο Athens Sofitel Αirport που λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Μήτση, περιλαμβανόταν από την αρχή στο σχεδιασμό, ωστόσο τώρα ενεργοποιείται δεδομένου ότι όπως εκτιμάται το αεροδρόμιο της Αθήνας βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, ενώ ήδη το 2019 είχε σημειώσει επιδόσεις- ρεκόρ.Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη