Trending

Απεργία στην Εθνική Τράπεζα

Πραγματοποιήθηκε χθες απεργία του προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα με αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων.

Όπως είχε εξαγγείλει ο Σύλλογός τους:
"Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για την Τρίτη 21.6.2022, λόγω της προκλητικής στάσης της Διοίκησης στις μέχρι σήμερα τρεις συναντήσεις που αφορούν στη σύναψη νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης.
Οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι συγκεκριμένες:


Η εργασιακή καθημερινότητα σε Δίκτυο και Διοίκηση είναι πλέον πολύ δύσκολη. H στοχοθεσία στο Δίκτυο έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και δημιουργεί εξοντωτικές συνθήκες στα Καταστήματα.
Η συρρίκνωση του Δικτύου, που προς το παρόν πάγωσε μετά την άμεση και καθοριστική αντίδραση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., προκαλεί αντίστοιχη συρρίκνωση οργανογράμματος και θέσεων ευθύνης, γεγονός που στερεί το δικαίωμα εξέλιξης και προοπτικής σε ικανότατους συναδέλφους στο Δίκτυο.
Οι συνεχιζόμενες αναξιοκρατικές τοποθετήσεις Ειδικών Συνεργατών απαξιώνουν το έμπειρο και ικανότατο στελεχιακό Δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας, αλλάζουν την επιχειρηματική κουλτούρα και τη στρατηγική της.
Το ωράριο εργασίας παραβιάζεται συστηματικά και η πίεση ξεπερνάει τα όρια, τόσο στο Δίκτυο όσο και στη Διοίκηση.
Η εφαρμογή του νέου Συστήματος Αξιολόγησης ασκείται με τρόπο προβληματικό για το προσωπικό, με παρεμβάσεις εκτός πλαισίου του νέου συστήματος.
Η εκρηκτική αύξηση της ακρίβειας μειώνει δραματικά το διαθέσιμο εισόδημα.
Η Διοίκηση κωλυσιεργεί συστηματικά στην επίλυση σοβαρών καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους.
Σε αυτό το περιβάλλον οι απαντήσεις που μας έδωσε η Διοίκηση στη χθεσινή τρίτη συνάντηση είναι ακόμα πολύ μακριά από τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. καθώς και από τις προσδοκίες των εργαζόμενων.

Τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για το 2021 αλλά και για το α’ τρίμηνο του 2022, οφείλονται στις άοκνες προσπάθειες των συναδέλφων που συνεχίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες να εργάζονται με αυταπάρνηση για να έχει η Τράπεζα θετικά αποτελέσματα και αναπτυξιακή πορεία για το μέλλον.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε αυτή την προκλητική στάση με τρόπο δυναμικό. Δυστυχώς η πληθώρα των emails της Διοίκησης για επιβράβευση των συναδέλφων, αποδεικνύονται ευχολόγια και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ στην απεργία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το εργασιακό μας μέλλον!

Για το αν θα έχουμε Επιχειρησιακή Σύμβαση αντάξια των αναγκών μας!

Επιχειρησιακή Σύμβαση με όρους αξιοπρέπειας, ασφάλειας και προοπτικής για όλους τους εργαζόμενους.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. θα ενημερώσει πιο αναλυτικά τις επόμενες ημέρες με περιοδείες σε όλους τους χώρους εργασίας τους συναδέλφους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Διεκδικούμε:

Προστασία της απασχόλησης.
Μερίδιο από τα κέρδη της τράπεζας – μισθολογικές αυξήσεις με ιδιαίτερη βαρύτητα στο Δίκτυο.
Έκτακτη ουσιαστική οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.
Ενίσχυση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
Θεσμικές και οικονομικές παρεμβάσεις στην τηλεργασία, στα δάνεια συναδέλφων, σε κοινωνικά επιδόματα, επιδόματα πρόνοιας, κτλ.
Καλούμε τη Διοίκηση επιτέλους να αντιληφθεί την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και να ανταποκριθεί θετικά στα δίκαια αιτήματά μας. Σε διαφορετική περίπτωση ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει. Η ευθύνη των εξελίξεων βαραίνει πλέον αποκλειστικά και μόνο τη Διοίκηση.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ!


ΜΗΝΥΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ:

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη