Trending

Το Hellenic International Business Angels Summit (HIBAS) έρχεται στην Αθήνα

Μέσα σε μια πενταετία περίπου, το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύχθηκε με ιδαίτερα ταχείς ρυθμούς και κατάφερε να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, το 2021, το ελληνικό οικοσύστημα βίωσε πρωτοφανείς εξελίξεις με ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, εξόδων (exits) και εξαγορών, επαληθεύοντας έτσι την αναπτυξιακή του προοπτική. Αυτή η δυναμική συνεχίζεται και το 2022.


Στο αυτό το πλαίσιο, το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN) και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), αποφάσισαν να συνδιοργανώσουν στην Αθήνα το συνέδριο Hellenic International Business Angels Summit (HIBAS-2022), στις 23 και 24 Ιουνίου 2022. Είναι ευρέως γνωστό άλλωστε, ότι οι επενδύσεις που γίνονται από Επιχειρηματικούς Αγγέλους (ιδιώτες επενδυτές) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και την τεχνολογική πρόοδο. Κοινός στόχος των διοργανωτών (HeBAN, EBAN, Enterprise Greece,) είναι αυτοί ακριβώς οι “Επιχειρηματικοί Αγγελοι” να γνωρίσουν το ελληνικό οικοσύστημα, να επενδύσουν σ’ αυτό και να το αναδείξουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το συνέδριο θα φέρει σε επαφή Επιχειρηματικούς Αγγέλους από όλο τον κόσμο με Venture Capital Funds, Επιταχυντές και φυσικά με τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, 20 εκ των οποίων θα κληθούν, μετά από αξιολόγηση, να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα όπως

Α. Ο αντίκτυπος των Επιχειρηματικών Αγγέλων (ΕΑ) στις επενδύσεις νεοσύστατων επιχειρήσεων
Β. Επενδύσεις ΕΑ και υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην κλιμάκωση
Γ. Επιχειρηματικοί Άγγελοι και επιτάχυνση της θετικής αλλαγής
Δ. Διασυνοριακές επενδύσεις Επιχειρηματικών Αγγέλων
Ε. Συνεπένδυση με Επιχειρηματικούς Αγγέλους, ή αλλιώς ευθυγράμμιση ωφελειών

Οι συνδιοργανωτές έχουν προγραμματίσει ομιλίες, workshops και panels με 60 διεθνούς εμβέλειας ομιλητές, εξειδικευμένους σε επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Επενδύσεις που θα ενισχύσουν άμεσα την επιχειρηματικότητα, ενώ έμμεσα θα ενθαρρύνουν επενδύσεις στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), οι οποίες θα ωφελήσουν σημαντικά την οικονομία σε βάθος χρόνου. Εξίσου σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα επενδυτικά σχέδια πολυεθνικών εταιρειών, που υλοποιούνται στην χώρα το τελευταίο διάστημα, θα συνδράμουν στον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, θα επιταχύνουν την καινοτομία και θα μεταφέρουν τεχνολογία και εντός του Ελληνικού οικοσυστήματος.

Η Ελλάδα με το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, τη δυναμική υποστήριξη πρωτοβουλιών ανάπτυξης της τεχνολογίας και της καινοτομίας, μέσω δημοσίων (Elevate Greece), αλλά και ιδιωτικών πρωτοβουλίων, καθώς και την ισχυρή τεχνολογική υποδομή της, την έχουν καταστήσει ως αξιόλογο επενδυτικό πρρορισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.ibasummit.org
Βρείτε μας στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη