Trending

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας για τους τραπεζοϋπαλλήλους αντιμετωπίζει δυσκολίες

Γράφει το Big Mouth
Power Game

Προχθες τράπεζες και υπουργείο Εργασίας έβαλαν επί τάπητος το θέμα της εφαρμογής της κάρτας εργασίας για τους τραπεζοϋπαλλήλους από 1ης Ιουλίου. 


Οι τράπεζες επιθυμούν διακαώς να εφαρμοστεί το μέτρο, αλλά το πράγμα δεν είναι απλό, αφού πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί ότι θα μπορεί να γίνεται ο έλεγχος των υπαλλήλων έτσι ώστε να μην βρεθούν εκτεθειμένες οι ίδιες. 

Για παράδειγμα, τι θα γίνει αν ένας εργαζόμενος ξεχάσει να «χτυπήσει κάρτα» (για την ακρίβεια να δηλώσει στην ειδική πλατφόρμα από το κινητό του) στη λήξη του ωραρίου του επειδή, ας πούμε, βιάζεται να παραλάβει το παιδί του από τον παιδικό σταθμό, και δηλώσει αργότερα την αναχώρησή του; Θα φαίνεται ότι η τράπεζα δεν ήταν συνεπής στην τήρηση του νόμιμου ωραρίου. 

Για διάφορους τέτοιους λόγους, η Ένωση Τραπεζών και οι HR των τραπεζών είπαν χθες στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και στη Γενική Γραμματέα Άννα Στρατινάκη ότι η κάρτα εργασίας θα πρέπει πρώτα να τρέξει πιλοτικά για ένα τρίμηνο και να εφαρμοστεί στα καταστήματα, με έλεγχο από τον Διευθυντή. 

Το νέο μέτρο θα τεσταριστεί έτσι σε ένα δείγμα περίπου 10.000 τραπεζοϋπαλλήλων που είναι ικανό για να δώσει συμπεράσματα. Βρείτε μας στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη