Trending

Latsco: Τα νέα δεξαμενόπλοια του Πάρη Κασιδόκωστα

Η ναυτιλιακή εταιρεία Latsco Marine Management του Πάρη Κασιδόκωστα παρέλαβε δύο νεότευκτα πλοία τα οποία ύψωσαν την ελληνική σημαία.

Τα δύο δεξαμενόπλοια είναι τύπου VLCC, χωρητικότητας 300.000 τόνων και η ονοματοδοσία τους έγινε για να τιμηθούν ο Γιάννης Λάτσης και η Εριέττα Λάτση. Έτσι τα δύο πλοία ταξιδεύουν πλέον με τα ονόματα YIANNIS LATSIS και ERIETTA LATSI.


Επισημαίνεται ότι τα πλοία ναυπηγήθηκαν στις εσχάρες της Hyundai Heavy Industries και είναι πλοία υψηλών προδιαγραφών με στόχο την ενεργειακή αποδοτικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Η εταιρεία μέσα στο τρέχον έτος αναμένεται να παραλάβει άλλα δύο αδελφά πλοία και θα ανεβάσει τον αριθμό των πλοίων της σε 30. Η συνολική χωρητικότητα των πλοίων της ανέρχεται σε 2,4 εκατ. dwt. Η εταιρεία διαθέτει τρία γραφεία στο Μονακό, στο Λονδίνο και στην Αθήνα. και απασχολεί 980 εργαζόμενους σε ξηρά και θάλασσα.

Η Latsco Shipping Limited ιδρύθηκε αρχικά τη δεκαετία του 1940, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας, Captain John S. Latsis, ξεκίνησε για πρώτη φορά την επαγγελματική του δραστηριότητα στην επιβατική και εμπορική ναυτιλία.

Με πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η εταιρεία λειτουργούσε αρχικά με την επωνυμία «Petrola International S.A.». Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, ο όμιλος έχει λειτουργήσει ένα στόλο με περισσότερα από 100 πλοία, που κυμαίνονται από Ultra Large Crude Carriers (ULCCs) έως πλοία ξηρού φορτίου.

Σήμερα, ως Latsco Shipping Limited, η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο 28 πλοίων που αποτελείται από 18 δεξαμενόπλοια και 10 πλοία μεταφοράς αερίου και έχει ένα βιβλίο παραγγελιών δύο πλοίων Very Large Crude Carriers με αναμενόμενες παραδόσεις το 2022. Mononews Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη