Trending

"Σπάνε" την Kellogg σε τρία κομμάτια

Κατά 8,1% ενισχύεται η μετοχή της Kellogg στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε ένα σχέδιο διάσπασης σε τρεις επιχειρήσεις:


  1. τη Global Snacking, με περίπου 11,4 δισ. δολάρια σε πωλήσεις η οποία θα περιλαμβάνει τα δημητριακά και τα νουντλς διεθνώς, τα κατεψυγμένα πρωινά καθώς και τα σνακ στη Βόρεια Αμερική. Επίσης, 
  2. τη North America Cereal Co, η οποία αποφέρει πωλήσεις 2,4 δισ. δολαρίων και περιλαμβάνει τις δραστηριότητες δημητριακών σε ΗΠΑ, Καναδά και Καραϊβική. 
  3. Και την Plant Co, με δραστηριότητες περίπου 340 εκατ. δολαρίων που θα έχουν επίκεντρο το brand MorningStar Farms και θα εστιάζουν σε φυτικά τρόφιμα.
Η διάσπαση θα πραγματοποιηθεί μέσω αφορολόγητων spin-offs, με ονόματα των νέων δραστηριοτήτων που πρόκειται να καθοριστούν.

Η Kellogg δηλώνει ότι η κίνηση έρχεται μετά από τον μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου που θέτει κάθε δραστηριότητα σε θέση ώστε να εστιάσει καλύτερα στα δυνατά σημεία και στις προτεραιότητές της. Dealnews Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη