Trending

Ταξί: έρχονται αυξήσεις στα κόμιστρα

Σε αυξήσεις κομίστρου στα ταξί εξαιτίας του ράλι των τιμών των καυσίμων, καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ των αυτοκινητιστών και της κυβέρνησης, προσθέτοντας ένα ακόμη βάρος στον κλοιό της ακρίβειας για τους καταναλωτές.


Χθες η διοίκηση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών ΣΑΤΑ υπό τον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο συμφώνησε μετά από συνάντηση με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το ύψος των αυξήσεων, το οποίο οδηγεί σε σημαντικές ανατιμήσεις και ανεβάζει την ταρίφα στα 0,90 ευρώ ανά χιλιόμετρο από 0,68 ευρώ που ήταν σήμερα.

Αντίστοιχα, η ελάχιστη χρέωση διαμορφώνεται στα 4 ευρώ (από 3,16 σήμερα), η πτώση σημαίας στα 1,80 ευρώ (από 1,19) ενώ στα 40 ευρώ (από 35 ευρώ σήμερα) αναπροσαρμόζεται η κούρσα για το αεροδρόμιο.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ μιλώντας χθες στο newmoney, δήλωσε ότι οι αυξήσεις αυτές είναι το ελάχιστο που δόθηκε στον κλάδο των αυτοκινητιστών, ο οποίος αδυνατεί να αντέξει το κόστος των καυσίμων. Υπολογίζεται ότι κάθε οδηγός έχει καταβάλλει από αρχές του έτους ανά όχημα 2.500 ευρώ λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ανόδου των διεθνών τιμών σε μια περίοδο που η άρση των μέτρων της πανδημίας έχει αυξήσει άνω από 60% την ζήτηση. Proto Thema Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη