Trending

Τράπεζα Πειραιώς: οι εργαζόμενοι ζητούν 4ήμερη εργασία

Νέα δεδομένα σχετικά με την αποδοχή της 4ήμερης εργασίας στη χώρα μας, χωρίς μείωση αποδοχών, δημιουργεί σχετική πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), μετά την προχθεσινή συνάντηση που είχε με την διοίκηση της Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος υπέβαλε επίσημα αίτημα εφαρμογής 4ήμερης εργασίας στην τράπεζα, χωρίς μείωση αποδοχών, προκαλώντας αίσθηση στον τραπεζικό κλάδο, δεδομένου ότι τίθεται για πρώτη φορά ως πρόταση σε αυτόν.


Όπως σημειώνει  ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, «απέναντι στην επιλογή της συρρίκνωσης που προβλέπει το Business Plan 2022-25 και τη δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνικών από το κλείσιμο καταστημάτων και την απώλεια θέσεων εργασίας, η εφαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου 4ήμερης απασχόλησης μπορεί να δώσει μια νέα προοπτική, σύμφωνα με τις πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη σε ευρωπαϊκές εταιρείες αιχμής».

Και συνεχίζει: «Τόσο η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όσο και οι νέες τάσεις στην αγορά εργασίας που προσεγγίζουν την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας με μια νέα οπτική, συνηγορούν υπέρ της πιλοτικής εφαρμογής του μοντέλου που στοχεύει σε 100% αποδοχές, 80% απασχόληση, 100% παραγωγικότητα». Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, με την πιλοτική εφαρμογή του μοντέλου αυτού, «η Τράπεζα μπορεί να οδηγηθεί έξω από το φαύλο κύκλο της συρρίκνωσης, να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας, να υπηρετήσει το ζητούμενο της ανάπτυξης και να ενισχύσει το κύρος και τη φήμη της ως ηγετική Τράπεζα της χώρας».

Πλέον, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση της διοίκησης της Τράπεζας, αφού τυχόν αποδοχή της πρότασης θεωρείται από τραπεζικούς κύκλους ότι θα επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στις άλλες τράπεζες, ίσως δε και αντίστοιχες προτάσεις από τους αντίστοιχους Συλλόγους εργαζομένων, ίσως δε και από την ΟΤΟΕ.
Βρείτε μας στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη