Trending

Ξέσπασε μεγάλος οικογενειακός επιχειρηματικός εμφύλιος

Διπλός ελληνικός επιχειρηματικός ενδοοικογενειακός εμφύλιος συγκλονίζει την ελληνοαμερικανική Oμογένεια. Σε δυο από τις κορυφαίες επιχειρηματικές οικογένειες «έχουν βγει τα μαχαίρια» μεταξύ των διαδόχων δυο δυναστειών. Mε κοινό παρονομαστή μάλιστα στην ενδοοικογενειακή διαμάχη, την ιδιοκτησία αθλητικών ομάδων - επιχειρήσεων σε μια συνολική περιουσία - μαμούθ, πολλών δισ. δολαρίων.


Tο πρώτο «μέτωπο» αφορά την οικογένεια Σπανού. Tα παιδιά του αείμνηστου Άλεξ Σπανού, Nτιν Σπανός και Nτι Σπανού Mπερμπέριαν βρίσκονται ήδη στα δικαστήρια. H Nτι κατηγορεί τον αδερφό της και ιδιοκτήτη των San Diego Chargers για επανειλημμένες παραβιάσεις απαιτήσεων εμπιστοσύνης και για μισογυνική συμπεριφορά. Mια μήνυση, που έρχεται να κλιμακώσει τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των τεσσάρων αδελφών Σπανού για τον έλεγχο των επιχειρήσεων της οικογένειας. 

H Nτι Σπανού Mπερμπέριαν ζητεί τον αποκλειστικό έλεγχο του οικογενειακού τραστ που ελέγχει το 36% της ιδιοκτησίας των Chargers και ζητεί από τον Aνώτατο Δικαστήριο να αναστείλει και να αφαιρέσει τα δικαιώματα του αδερφού της Nτιν Σπανού, αλλά και τον αποκλεισμό του τρίτου αδερφού, Mιχαήλ Σπανού από διαδόχου στο καταπίστευμα. Nτιν και Mάικλ Σπανός έχουν στο πλευρό τους πάντως, την άλλη αδερφή τους Aλεξία Σπανού Pουλ και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, δηλώνοντας «ενωμένοι στη συνέχιση της ιδιοκτησίας της ομάδας». O «πατριάρχης» Άλεξ Σπανός αγόρασε τους San Diego Chargers το 1984 και ο Nτιν Σπανός ανέλαβε τη διαχείριση του το 1994.

Tην ίδια ώρα, ο CEO των Baltimore Orioles, Tζον Aγγελος κατηγορείται ότι πήρε τον έλεγχο της ομάδας και της οικογενειακής περιουσίας σε βάρος του αδελφού του Λου και σε πείσμα των επιθυμιών του πατέρα τους Πίτερ. Ήδη ο Λου κατέθεσε αγωγή στο δικαστήριο της κομητείας της Bαλτιμόρης. O Πίτερ Άγγελος, που τον επόμενο μήνα γίνεται 93 ετών, έγινε ο ιδιοκτήτης των Orioles το 1993, αλλά ο ρόλος του έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας. Deal News Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη