Trending

Όμιλος Zara: Μειώνει το προσωπικό στην Ελλάδα

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης
Capital

To 2022 εκτιμά ότι θα μπορέσει να επιστρέψει σε επιδόσεις ανάλογες με εκείνες του 2019 ο όμιλος ITX, στον οποίο πλέον συνενώνονται όλες οι μάρκες του ομίλου Inditex που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για τις Zara, Bershka, Pull&Bera, Oysho, Zara Home, Massimo Dutti και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Uterque, οι οποίες το 2021 ετέθησαν σε διαδικασία λειτουργικής ενοποίησης στη χώρα μας από πλευράς της ισπανικής πολυεθνικής επιχείρησης εμπορίας ειδών μόδας.


Στο τέλος Ιανουαρίου του 2022 ο όμιλος απασχολούσε στην Ελλάδα 3.150 άτομα προσωπικό. Ο αριθμός του προσωπικού είναι μειωμένος κατά 158 άτομα σε σύγκριση με τα 3.308 που απασχολούνταν συνολικά σε όλες τις μάρκες του ομίλου στην Ελλάδα στο τέλος Ιανουαρίου του 2021. Ταυτόχρονα το ποσό που πλήρωσε για μισθούς ήταν αυξημένο στα 40 εκατ. ευρώ, έναντι 30,6 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, δεδομένου ότι στη δεύτερη περίπτωση τα καταστήματα παρέμειναν για ένα σημαντικό διάστημα κλειστά και εφαρμόστηκε το μέτρο της αναστολής απασχόλησης προσωπικού με κάλυψη μέρους του μισθού και των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων από το κράτος. Επίσης στις 31 Ιανουαρίου του 2021 ήταν αυξημένο το ποσό που δόθηκε για αποζημιώσεις απόλυσης, στα 829,7 χιλ. ευρώ από 412,2 χιλ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο ποσό στις 31 Ιανουαρίου του 2021.

Ο όμιλος ITX Hellas αποτελεί μία πολυδύναμη επιχειρηματική οντότητα στον χώρο της μόδας και στην Ελλάδα, δεδομένου ότι διατηρούσε στις αρχές του 2022 συνολικά 157 φυσικά καταστήματα, τα οποία εκτός από την στρατηγική ανάπτυξης και την δεδομένη ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν παύουν να αποτελούν τον κύριο πυλώνα αποκόμισης τζίρου και δίαυλο απευθείας επικοινωνίας με το καταναλωτικό κοινό. Οι συνολίκές επενδύσεις στη χώρα μας το 2021 άγγιξαν τα 18,3 εκατ. ευρώ με ανανέωση εικόνας και ανακατασκευές τόσο σε ιδιόκτητα όσο και σε μισθωμένα καταστήματα. Χαρακτηριστική είναι επί παραδείγματι η πλήρης αλλαγή της εικόνα στο κατάστημα Zara που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, το οποίο ανακαινίστηκε εκ βάθρων και άλλαξε πλήρως, ακολουθώντας τα σχεδιαστικά πρότυπα αντίστοιχων σύγχρονων καταστημάτων του ομίλου στο εξωτερικό.
Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη