Trending

Τουρισμός: Θεαματική η επιστροφή των Αμερικανών στην Ευρώπη

Μεγάλη άνοδο τόσο στις αναζητήσεις όσο και στις κρατήσεις για ευρωπαϊκούς προορισμούς από τις ΗΠΑ κατέγραψε για το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021, το Trip.com.


Σύμφωνα με τα στοιχεία:

Οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 250% 
Οι αναζητήσεις για πτήσεις από τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 678%, προς την Ισπανία κατά 614%, προς την Ιταλία κατά 577% και κατά 491% προς τη Γαλλία.
Η άνοδος αποδίδεται κυρίως στην ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και της στερλίνας, καθώς έχει αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των Αμερικανών στις σημερινές ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες.
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Trip.com για την Αμερική, Rich Sun, τα υπερατλαντικά ταξίδια των Αμερικανών επέστρεψαν για τα καλά, με σαφώς πιο δημοφιλή προορισμό το Λονδίνο.

Η ανάλυση των τελευταίων δεδομένων του Trip.com, σημείωσε ο Rich Sun, έδειξε σημαντική αύξηση της ζήτησης για ταξίδια, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες κορυφαίες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στο 7μηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2022 η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή χώρα για πτήσεις από τις ΗΠΑ ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ισπανία ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής χώρα, ακολουθούμενη από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Όσον αφορά τις πόλεις, το Λονδίνο και το Παρίσι ήταν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Αμερικανούς, με τη διαδρομή Νέα Υόρκη προς Λονδίνο να παραμένει η πιο δημοφιλής για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες. Tornos News Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη