Trending

Ποιος μπορεί να αγοράσει, τελικά, το TikTok;

Γράφει το reporter.gr


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν αναζητά επενδυτές για την αγορά του TikTok και μάλιστα, ανακοίνωσε τηλεοπτικά τα σχέδιά του, την Πέμπτη (14/3). 

Ένας ακόμα... θεωρητικός αγοραστής θα μπορούσε να είναι ο Elon Musk ή ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Activision, Bobby Kotick. Ίσως να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει, όμως έχει εκφράσει «την ιδέα της συνεργασίας για την αγορά της TikTok, σε ένα τραπέζι ανθρώπων που περιλάμβανε τον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI, Sam Altman», αναφέρει η Wall Street Journal. 

Οι υποψήφιοι δεν τελειώνουν εκεί, οποιοσδήποτε οπουδήποτε μπορεί να πει ότι θέλει να αγοράσει την TikTok. Είναι, όμως, εφικτό; 

Στην πραγματικότητα, προκειμένου να αγοράσει κάποιος τις δραστηριότητες της TikTok στις ΗΠΑ από την ByteDance, τον σημερινό ιδιοκτήτη της, θα πρέπει να συμβούν τα εξής: 

-Η Γερουσία των ΗΠΑ πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο κατά της TikTok που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη (13/3). (Ο Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα υπογράψει το νομοσχέδιο, αν φτάσει στο γραφείο του.) 

-Το νομοσχέδιο θα πρέπει να επιβιώσει μιας δικαστικής αμφισβήτησης από την ByteDance. 

-Η κινεζική κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει την τρέχουσα θέση της, η οποία είναι ότι δε θα επιτρέψει στην ByteDance να πουλήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. 

Υπάρχουν, λοιπόν, για μια σειρά από εμπόδια. Ακόμα κι αν αυτά ξεπεραστούν, οι υποψήφιοι αγοραστές -που έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν μια τέτοια επένδυση- είναι και πάλι, ελάχιστοι. Τα οικονομικά της ByteDance, επίσης, είναι αρκετά «αδιαφανή», επομένως είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς τα πραγματικά ποσά που θα μπορούσαν να ζητηθούν στην περίπτωση μιας «αναγκαστικής» πώλησης. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 40 δισεκατομμύρια δολάρια έως και «εκατοντάδες δισεκατομμύρια» για την πραγματική αγορά της.


Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη