Trending

Κοντά σε Mega Deal Σκλαβενίτη - Βερόπουλου

Ένα deal με πολλές προεκτάσεις κυοφορείται τις τελευταίες ημέρες καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του "Σκλαβενίτη" για την εξαγορά του "Βερόπουλου". Όλα δείχνουν ότι το κλείσιμο της συμφωνίας για τη δημιουργία ενός κολοσσού στο χώρο του λιανεμπορίου με τζίρο της τάξεως των 2 δις Ευρώ είναι κοντά. 


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν μετά από παραίνεση των πιστωτριών τραπεζών και ειδικά των πιστωτών της Βερόπουλος η οποία το 2013 βρέθηκε με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προέβη σε ρυθμίσεις ενώ στις οικονομικές της καταστάσεις των συνολικό ύψος των οφειλών προς τα ταμεία διαμορφώνεται σε περισσότερα από 13 εκ Ευρώ. Ταυτόχρονα δεν πληροί τους όρους των δανείων που έχει λάβει γεγονός που επισημαίνουν και οι ορκωτοί ελεγκτές ενώ ταυτόχρονα εμφανίζει ζημιογόνα αποτελέσματα της τάξεως των 2 εκ Ευρώ τα οποία θα είχε εκτιναχθεί σε περίπου 20 εκ Ευρώ αν είχαν εφαρμοστεί οι παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών.

Από την άλλη πλευρά η "Σκλαβενίτης" εμφανίζεται κερδοφόρα καταγράφοντας σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ύψους 49,76 εκατ. ευρώ έναντι 45,53 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα κέρδη της μετά από φόρους ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 10,24 εκατ. ευρώ το 2012. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε το 2013 σε 1,19 δισ. ευρώ έναντι 1,23 δισ. ευρώ το 2012. Η εταιρεία στα τέλη του 2013 απασχολούσε 8.490 εργαζόμενους από 7.467 στο τέλος του 2012.

Σημειώνεται ότι η "Σκλαβενίτης" προχώρησε πρόσφατα σε νέα επένδυση, μισθώνοντας το πρώην κτίριο της Cosmote στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού για τη λειτουργία νέου καταστήματος.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη