Trending

Νέο, αυξημένο deal μεταξύ Μυτιληναίου και Prem Watsa

Η Fairfax Financial Holdings του Καναδού μεγαλοεπενδυτή Prem Watsa (που είναι ο κύριος μέτοχος της Eurobank), συμφώνησε να τοποθετήσει επιπλέον 100 εκατ. Ευρώ στον Όμιλο Mytilineos.


Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών διήρκεσαν 2 χρόνια. Η Fairfax  παρακολουθούσε στενά τον Όμιλο Mytilineos, σε όλες τις δραστηριότητες του, εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ παράλληλα μέσω της τράπεζας παρακολουθούσε και τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Ο όμιλος Mytilineos αξιολογήθηκε ως μια εταιρεία, στην οποία η Fairfax θέλει να συμμετάσχει ως στρατηγικός επενδυτής και όχι με στόχο την αποκόμιση  βραχυπρόθεσμων χρηματιστηριακών κερδών.

H Fairfax θα αποκτήσει άμεσα 2.702.703 ιδίες μετοχές της Mytilineos, συνολικής αξίας 50 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή θα γίνει στην τιμή των 18,5 ευρώ ανά μετοχή. Οι νέες μετοχές θα μεταβιβαστούν στην καναδική εταιρεία το αργότερο έως τις 9 Ιανουαρίου του 2023. 

Με την ολοκλήρωση αυτής της μεταβίβασης, η Fairfax θα καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη Mytilineos, κατέχοντας 6.688.047 μετοχές της MYTILINEOS ή αλλιώς ποσοστό 4,68%.
Ταυτόχρονα , τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνάψουν ένα ανταλλάξιμο ομόλογο (exchangeable note) ύψους 50 εκατ. ευρώ, με το οποίο η Fairfax θα έχει δικαίωμα για την απόκτηση επιπλέον 2.500.000 ιδίων μετοχών τστην τιμή των 20 ευρώ, σε βάθος διετίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, δήλωσε «ενθουσιασμένος» από τη συμφωνία: 

«Η Mytilineos έχει εξαιρετικό track-record και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και την ομάδα του για την περαιτέρω ανάπτυξή της σε μακροπρόθεσμη βάση».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, καλωσόρισε τη Fairfax ως τον 2ο μεγαλύτερο μέτοχο, γεγονός που -όπως εξήγησε- αποτελεί απόδειξη της υπάρχουσας εξαιρετικής σχέσης που σταθερά αναπτύχθηκε από το 2012, όταν η Fairfax αγόρασε τις πρώτες μετοχές της Εταιρείας.

«Με την κίνηση αυτή, συσφίγγεται περαιτέρω αυτή η σχέση, αναγνωρίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις της MYTILINEOS όλα αυτά τα χρόνια. Η MYTILINEOS σταθερά προσανατολισμένη στο στρατηγικό στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, επιτυγχάνει τη δημιουργία αξίας για όλους τους μετόχους της. Με τη Fairfax στο πλευρό μας, είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε νέες κορυφές στην ιστορία της MYTILINEOS» Βρείτε μας στο Google News, στο Facebook, στο LinkedIn, και στο Instagram
Νεότερη Παλαιότερη