Trending

Λεβέντης: Έρχεται το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης καταφέρθηκε κατά των δημοσιευμάτων που τον θέλουν να προσεγγίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά "Αν κάνω τη βλακώδη συναλλαγή και δώσω ψήφο στον κύριο Τσίπρα, θα έχω καταρρακώσει τα οράματα της νεολαίας που μας ψήφισε" μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, απορρίπτοντας έτσι τα σενάρια για ενδεχόμενη συνεργασία του κόμματος του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν εμφανίστηκε, όμως αρνητικός για κυβέρνηση που θα συμμετέχει και η ΝΔ λέγοντας ότι «μια τέτοια κυβέρνηση έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων», γιατί, όπως ανέφερε, «το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι σοβαρά κόμματα και μόνο υβρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εξέφρασε την προτίμησή του «να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης», γιατί, όπως υποστήριξε, ο Κώστας Καραμανλής που τον στηρίζει -και διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον Πάνο Καμμένο- ευνοεί μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συμμετάσχει η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, αν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει.

Σχολιάζοντας τις θέσεις Λεβέντη, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, είπε: «Ο κύριος Καμμένος διατηρεί σχέσεις με τον κύριο Καραμανλή, γιατί είχαν συνεργαστεί στην κυβέρνηση του, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις από τον κ. Καραμανλή προς τον κ Καμμένο».

Αλλά και αργότερα, μιλώντας στον Alpha 989, o κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θέλει οικουμενική, αλλά δεν θέλουν στελέχη δίπλα του.

«Οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Το διαζύγιο είναι σε πλήρη εξέλιξη» τόνισε.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη