Trending

Η εταιρεία που μετέφερε την έδρα της από την Ελβετία στην Κόρινθο

Μετέφερε την έδρα της από την Ελβετία στην Κόρινθο και προχωρά και σε 50 νέες προσλήψεις εργαζομένων. 

Ο λόγος για την θυγατρική του πολυεθνικού Ομίλου Landis+Gyr, Landis+Gyr A.E η οποία μετέφερε την παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης από το Zug (Τσουγκ) της Ελβετίας στην Κόρινθο. 

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 420 εργαζόμενους, ενώ όταν τεθούν σε πλήρη λειτουργία οι νέες γραμμές παραγωγής, ο αριθμός των νέων προσλήψεων θα αυξηθεί.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική θυγατρική το 2011, μεσούσης της κρίσης, κόντεψε να βάλει λουκέτο, λόγω των ζημιών που είχε. 
Τότε, από την μητρική είχε εξεταστεί από την μητρική, να μεταφερθεί η παραγωγή στην Κόρινθο σε άλλη χώρα. 

Το ενδεχόμενο όμως αυτό τελικά απεφεύχθει, καθώς η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής ήρθε σε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων και υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις της τάξεως του 12%. 
Παράλληλα υπεγράφησαν και κάποια μεγάλα συμβόλαια και πλέον η πορεία της Landis +Gyr A.E είναι ικανοποιητική. 

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis + Gyr στην Κόρινθο που έχουν έκταση 55.000 τμ, προστέθηκαν νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία. 
Η διοίκηση της Landis στην Ελλάδα εκτιμά ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο αντικατάστασης των 7,5 εκατ. μετρητών της ΔΕΗ, που θα ξεκινήσει άμεσα. 

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοτικής οδηγίας που προβλέπει ότι η μέτρηση της ενέργειας θα πρέπει να πραγματοποιείται έως το 2020 με συστήματα προηγμένης διαχείρισης και «έξυπνους» ηλεκτρονικούς μετρητές. Η Landis+Gyr A.E. ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 90 εκατ. Ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο. 
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη