Trending

VivaNest: Το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας από τη Viva και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Συνεχίζεται μέχρι 30/9/16 η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας "Viva Nest - an IDEA in Fintech" (www.vivanest.com), που διοργανώνουν ο Όμιλος Viva και το Athens Center of Entrepreneurship (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Το Πρόγραμμα, διάρκειας 6 μηνών, εντάσσεται στη σειρά ανοικτής καινοτομίας IDEA (Innovation Design and Entrepreneurial Action) του ACEin και αποτελεί την πρώτη πρωτοβουλία του αναπτυξιακού επιταχυντή (accelerator) Viva Nest, που δημιουργεί ο Όμιλος Viva στα νέα του γραφεία στο Μαρούσι.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, νέους επιστήμονες, επαγγελματίες, νέους επιχειρηματίες αλλά και νεοφυείς εταιρίες που επιθυμούν να ενταχθούν στην ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογική χρηματοοικονομική κοινότητα (Fintech).

Στόχος του Προγράμματος είναι η εξεύρεση, σχεδίαση και ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και νέων disruptive επιχειρηματικών μοντέλων που θα προσφέρουν νέες χρήσιμες υπηρεσίες εξυπηρέτησης συναλλαγών ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που αναβαθμίζουν τη συναλλακτική εμπειρία του πελάτη και συντελούν σε ψηφιακές συνέργειες στο επιχειρηματικό οικοσύστημα (συνδυασμένες υπηρεσίες για επιχειρήσεις, καταναλωτές και παρόχους υπηρεσιών πληρωμών).

Παροχές σε όλους τους συμμετέχοντες:
Γραφείο εργασίας σε κοινό, συνεργατικό χώρο με πρόσβαση στο Διαδίκτυο
Εκπαιδευτικά προγράμματα
Συμβουλευτική Υποστήριξη (mentoring)
Δικτύωση με πηγές τεχνογνωσίας ή ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις
Δικτύωση με χρηματοδοτικούς και επενδυτικούς φορείς ή πρόσωπα-επενδυτές (business angels)
Δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών και υπηρεσιών BizSpark της Microsoft

Παροχές στις ομάδες που θα διακριθούν
Στους 3 πρώτους νικητές:
χρηματικό έπαθλο €5.000- €3.000- και €2.000 αντίστοιχα, από τον Όμιλο Viva Wallet
Εκπαιδευτικά προγράμματα και συμβουλευτική υποστήριξη για 1 χρόνο από το ΟΠΑ
6μηνη συμβουλευτική υποστήριξη από ανώτερα στελέχη του Ομίλου Viva για την επιχειρηματική ανάπτυξή τους και δυνατότητα περαιτέρω συνεργειών - συνεργασιών
Δωρεάν εκκαθάριση ηλεκτρονικών συναλλαγών (acquiring) από τη Viva Payments μέχρι ποσού 100.000 ευρώ (αξία πωλήσεων)
Σε όλες τις ομάδες που θα προκριθούν στη Γ’ τελική Φάση
Δυνατότητα συνεργειών - συνεργασιών
Δωρεάν εκκαθάριση ηλεκτρονικών συναλλαγών (acquiring) από τη Viva Payments μέχρι ποσού 50.000 ευρώ (αξία πωλήσεων)
Τα πρόσθετα έπαθλα ή προσφορά υπηρεσιών από συνεργάτες των Διοργανωτών θα ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα του Προγράμματος.

Το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας θα διεξαχθεί σε 4 φάσεις:
Team building and Problem Contextualization: Συγκρότηση ομάδων και δημιουργία ιδεών
Build a Model: Κατάρτιση επιχειρηματικών μοντέλων
Agile Design & Development: Επιτάχυνση για τον ευέλικτο σχεδιασμό και ανάπτυξη πρωτοτύπου
From Prototype to Product: Ολοκλήρωση πρωτοτύπου ή MVP, αξιολόγηση και βράβευση.

Το πρόγραμμα θα υποστηριχθεί από τεχνολογικούς συνεργάτες (Microsoft Hellas, Entersoft κ.ά.), καθώς και επιλεγμένους επιχειρηματικούς συνεργάτες του Ομίλου Viva με πρωταγωνιστικό ρόλο στους κλάδους που δραστηριοποιούνται (Mastercard, Wind, My Market, Eurolife, Lamda Development κ.ά.). Οι ομάδες μπορούν να φιλοξενούνται στον συνεργατικό χώρο ACEin του ΟΠΑ και στο χώρο του αναπτυξιακού επιταχυντή (accelerator) Viva Nest.

Το Viva Nest, ως «φωλιά» καινοτομίας, θα παρέχει χώρο γραφείου, υποστηρικτικές υπηρεσίες (εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, mentoring, τεχνικές συμβουλές, δικτύωση, συνέργειες) και κάθε δυνατή βοήθεια ώστε οι νέοι επιχειρηματίες να υλοποιήσουν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες και να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.vivanest.com μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Νεότερη Παλαιότερη