Trending

Η "κακή" επιρροή Μαρινόπουλου σε ΑΒ Βασιλόπουλο, Βερόπουλο, Metro

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Μαρινόπουλου με το "κούρεμα" της τάξης του 50% σε όλες τους προμηθευτές της αλυσίδας δεν αφήνει ανεπηρρέαστους τους ανταγωνιστές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews.gr οι εταιρείες ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος και Metro ζητούν και αυτοί με τη σειρά τους εκπτώσεις από τους προμηθευτές τους.

Οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος, σύμφωνα με τη σύμβαση εξυγίανσης της εταιρείας, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο καθώς πρέπει να αποφασίσουν έως τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου για το εάν δέχονται ή όχι το κούρεμα του 50% των υποχρεώσεων της εταιρείας.

Για να μπορέσει η Μαρινόπουλος να υπαχθεί στο άρθρο 106Β πρέπει να πάρει το “πράσινο φως” από το 60% των προμηθευτών της. Την ίδια στιγμή, οι ανταγωνιστές στην αγορά, ζητούν και αυτοί με τη σειρά τους καλύτερη αντιμετώπιση.

Αναλυτικότερα, συνεχίζει το Mononews, η εταιρεία Παντελιάδης (Βερόπουλος, Metro, Cash and Carry) και η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσω του Λεωνίδα Βρεττάκου ζητούν και αυτοί από τους προμηθευτές να φανούν το ίδιο διαλακτικοί με την περίπτωση της Μαρινόπουλος- Σκλαβενίτης, και να αποδεχτούν “έκπτωση ” της τάξης του 5% στις συνδιαλλαγές τους από δω και στο εξής. Μάλιστα, ζητούν η συγκεκριμένη συμφωνία να έχει διάρκεια 2-3 χρόνων από την ημέρα εφαρμογής της. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Metro έχει ζητήσει η έκπτωση να γινει σύμφωνα με τον τζίρο του 2015 και να αφορά το 2016.

Το σκεπτικό είναι ότι αν και η περίπτωση Μαρινόπουλος είναι ιδιάζουζα, δε μπορεί οι προμηθευτές να λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά ευνοώντας στην ουσία τους ανταγωνιστές τους, τη στιγμή που και οι δύο εταιρείες (Παντελιάδης και Βασιλόπουλος) εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο ακέραιο. Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη