Trending

Ανάπλαση του Ελληνικού: Πάει πίσω η επένδυση της Lamda Development

Μπορεί προ ημερών να ανανέωσε εκ νέου την εγγυητική καλής εκτέλεσης του έργου ανάπλασης του Ελληνικού, η Lamda Development (μέχρι τον Μάρτιο του 2017), ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πάει και για τρίτη ανανέωση λόγω της καθυστέρησης στην υλοποίηση του έργου. 

Και αυτό γιατί είναι πολλές και σημαντικές είναι οι εκκρεμότητες που απομένουν για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και την έναρξη των εργασιών. 

Πολλοί τοποθετούν την έναρξη των εργασιών στις αρχές του 2018 προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες. 

Μερικές σημαντικές εκκρεμότητες που απομένουν να διευθετηθούν είναι  η κατάρτιση μελετών για την κατάρτιση του Ειδικού Σχεδίου Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ), το οποίο και θα πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επίσης θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ οι ΚΥΑ (Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις) περί έγκρισης των πολεοδομικών μελετών που προβλέπονται και άλλων θεμάτων όπως χωροθέτηση κτιρίων, περιβαλλοντικοί όροι κλπ.

Τέλος σε εκκρεμότητα βρίσκεται επίσης η διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την χορήγηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό, καθώς αποτελεί βασικό μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου του ανάδοχου επενδυτή καθώς οι παραγόμενες από αυτό ταμειακές ροές εκτιμάται πως θα συμβάλουν σημαντικά στην χρηματοδότηση της ανάπτυξης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου. bankingnews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη