Trending

Για ασφ.ταμεία και εφορία δουλεύουμε 7 από τους 12 μήνες το χρόνο

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην κατάταξη όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν τις περισσότερες ημέρες για να καλύψουν τα φορολογικά τους βάρη και κάθε είδους υποχρέωση προς το δημόσιο.

Από την ετήσια μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, προκύπτει ότι ο μέσος Έλληνας εργάζεται από την αρχή του χρόνου έως και τις 22 Ιουλίου μόνο και μόνο για να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2017 υπολογίζεται ότι η εφορία και τα Ταμεία απομυζούν το εισόδημα 203 ημερών ενός μέσου εργαζόμενου, ενώ το 2016 απορροφούσε τις εισπράξεις 188 ημερών, έναντι περίπου 130 ημερών που ήταν το 2007, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης φόρων και εισφορών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την επιστημονική συνεργάτιδα του ΚΕΦΙΜ, Μιράντα Ξαφά, σε κάθε εκατό ευρώ αποδείξεων που εκδίδει ένας ελεύθερος επαγγελματίες έως και τα 82 ευρώ καταλήγουν τελικά στο κράτος υπό τη μορφή φόρων και εισφορών. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη