Trending

Σε πλειστηριασμό γνωστή εταιρεία με χρέη 40 εκατομμύρια ευρώ

Σε διαδικασία πλειστηριασμού βρίσκεται και επίσημα, από τις 22 Ιουνίου, η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας κρέατος, Δ. Κελαΐδίτης και ΣΙΑ Α.Ε., η οποία τελεί υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης σε λειτουργία, σύμφωνα με το άρθρο 106ια. όπως αναφέρει το FNBdaily.

Η επιχείρηση, με περισσότερα από 40 χρόνια πορείας στον τομέα επεξεργασίας και παραγωγής λευκού κρέατος, αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. 

Σημειώνεται ότι, μετά το θάνατο του ιδρυτή της, Δημήτρη Κελαϊδίτη, ο γιος του, Γιώργος, τέθηκε επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης.

Αυτή τη στιγμή, με βάση το νόμο, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, που αφορά στην πώληση του συνόλου του ενεργητικού της. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους, στο διάστημα έως και τις 22 Αυγούστου.

Τα περιουσιακά στοιχεία, που εκποιούνται, είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Εύβοια, όπου εδρεύει η Δ. Κελαϊδίτης, καθώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, και διάφορα μεταφορικά μέσα της εταιρείας.

Τέλος, εκπλειστηριάζεται και κυκλοφορούν ενεργητικό, αξίας 1,13 εκατ. ευρώ - μέχρι και τις 23 Μαΐου του 2017 -, στο οποίο περιλαμβάνονται αποθέματα συνολικής αξίας 816 χιλ. ευρώ και απαιτήσεις από τρίτους, ύψους 319 χιλ. ευρώ.

Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία συγκαταλέγεται στη λίστα, που
είχε δώσει πέρυσι η τότε Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, με ονόματα 13.730 οφειλετών
του Δημοσίου. fnbdaily.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη