Trending

Νέα εφεύρεση για το βούρτσισμα των δοντιών

Γράφει η Marie

Ο Ηλίας Ξανθόπουλος από τη Θεσσαλονίκη κατασκεύασε μία ηλεκτρική μηχανή βουρτσίσματος δοντιών. Ο φοιτητής αυτός του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει επικοινωνήσει και με την εταιρία Procter & Gamble.

Την εφεύρεσή του αυτή την είχε κάνει όταν ήταν 18 χρονών και είχε απευθυνθεί και στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Το ένα μέρος του μηχανήματος είναι μια κεντρική μονάδα με οθόνη αφής που τοποθετείται σε ένα μέρος του σπιτιού συνδεόμενο με παροχή νερού και ρεύματος.

Το δεύτερο μέρος είναι ένα "μασελάκι" που συνδέεται με το πρώτο μέρος. Το νερό, με συγκεκριμένη θερμοκρασία και πίεση και μαζί με προϊόντα καθαρισμού περνάει στα δόντια. Το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Όπως εξηγεί ο φοιτητής, είναι σημαντική η ενημέρωση για τον τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών αλλά και τη χρήση στοματικού διαλύματος και άλλων προϊόντων. Εάν δεν κάνουμε καλή χρήση αναπτύσσεται τερηδόνα, πλάκα και ουλίτιδα.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει το μηχάνημα για την προσωπική του χρήση. Ο νεαρός εφευρέτης πήρε υποτροφία από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στη Θεσσαλονίκη.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη