Trending

Αλαλούμ με το Taxis και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Με καθυστέρηση 20 ημερών καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis οι δηλώσεις των τόκων από καταθέσεις.

Όπως είχε ενημερώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα στοιχεία αυτά έπρεπε να είχαν καταχωρυθεί από τις 25 Ιουνίου, οπότε και ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Taxis υπερφορτώθηκε τις τελευταίες ημέρες παρόλο που οι δηλώσεις δεν ξεπερνούν τις 65-75.000 ημερήσια όταν η δυναμικότητά του μπορεί να φθάσει και τις 150.000 δηλώσεις ημερήσια.

Το γεγονός της υπερφόρτωσης μαζί με το ότι πολλές δηλώσεις αποδοχών και συντάξεων δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στους φορολογούμενους, πυροδότησε τις φήμες περί παράτασης.

Η Γενική  Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση η οποία αναφέρει σχετικά:
"Η ΓΓΠΣ σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα ανακοινώνει ότι:
1.      Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον «κατάρρευση» του συστήματος όπως εσφαλμένα μεταδίδουν κάποια Μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι  από τις 25 Ιουνίου μέχρι και χθες, οι ημερήσιες υποβολές φορολογικών δηλώσεων κυμαίνονται μεταξύ των 65 και 75 χιλιάδων Ε1 τις εργάσιμες ημέρες και 35.000 με 40.00 τα Σαββατοκύριακα,  περίπου στο μισό της δυναμικότητας και της αντοχής του συστήματος το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 υποβολές ημερησίως.
2.      Η μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων ολοκληρώνεται μέχρι αύριο, παρά το ότι μέχρι και προχθές  συνέχιζαν να φτάνουν από τις τράπεζες αρχεία με διορθώσεις και επικαιροποιήσεις στοιχείων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρήθηκε ο προκαθορισμένος μορφότυπος με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στις μεταφορτώσεις.
H ΓΓΠΣ συνεχίζει να μένει προσηλωμένη στον στόχο της που είναι η εξυπηρέτηση του Έλληνα φορολογούμενου και διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα."

<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη