Trending

Η επιστολή - παραίτηση του Σταύρου Ξαρχάκου από την Προεδρία του Εθνικού Θεάτρου - οι λόγοι

Όπως εγκαίρως είχε ενημερώσει το Biznews από χθες, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Εθνικού Θεάτρου.

Στην επιστολή παραίτησης αναφέρει όλους τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Σύμφωνα με το aixmi.gr περιγράφει ως εξής: κατά την επιλογή του καλλιτεχνικού προγράμματος αγνοήθηκε πλήρως το πλαίσιο το οποίο είχε ο ίδιος χαράξει και "έγιναν επιλογές που δε συνάδουν με την κρίσιμη αποστολή του Εθνικού Θεάτρου -ιδιαίτερα στη σημερινή πολιτισμική, και όχι μόνο, κρίση.

Χωρίς να κατονομάζει τους καλλιτέχνες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τις αναθέσεις στον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη, θεατρικών έργων για να τα σκηνοθετήσουν με την ευθύνη του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη.

Αναφέρει, όμως, ότι έμαθε τις αποφάσεις από τα Μέσα Ενημέρωσης -αποφάσεις, που "δεν είχαν αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας και υιοθέτησης από το Διοικητικό Συμβούλιο".

Χθες συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και έθεσε το θέμα "του αιφνιδιασμού και της εξωθεσμικής παρέμβασης". Εκεί, όμως, διεπίστωσε ότι "τα μέλη του ΔΣ, στην πλειοψηφία τους, δεν ήταν έτοιμα να προβληματιστούν στην κατεύθυνση σκέψης και στρατηγικής την οποία είχα εισηγηθεί και την οποία ομόφωνα είχε υιοθετήσει το ΔΣ.

Επειδή δεν είναι διαθετειμένος επ’ ουδενί να προσχωρήσω σε συμβιβασμούς, οι οποίοι τέμνουν στρατηγικές εθνικού χαρακτήρα με συνθέσεις επιμέρους συμφερόντων, αποφάσισα να σας υποβάλω αμετάκλητα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου".
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη