Trending

Δύσκολοι καιροί για τη Velti

Ένα ελληνικό success story φαίνεται ότι θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό. Πρόκειται για την περίπτωση της Velti της εταιρίας mobile marketing που ιδρύθηκε από τρεις Έλληνες και κατάφερε να μπει πριν λίγα χρόνια στο Nasdaq.

Η Velti εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και ενδεικτικό είναι ότι πριν από λίγο καιρό εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο ένας εκ των ιδρυτών ο Χρήστος Κασκαβέλης ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διεθνή ανάπτυξη της εταιρίας.

Τα σύννεφα στην πορεία της πολλαπλασιάζονται παρά το γεγονός ότι έχει δραστηριότητα σε περισσότερες από 50 χώρες. Οι ζημιές της εταιρίας μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2013 εκτοξεύθηκαν στα 157 εκατομμύρια δολάρια με ταυτόχρονη μείωση των πωλήσεων κατά 20%. Η εταιρία αντιδρά με δραστική μείωση του προσωπικού απομακρύνοντας 200 στελέχη και υπαλλήλους. 

Ταυτόχρονα η είσοδος νέου Οικονομικού Διευθυντή έδωσε την εικόνα της δραστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Οι εναπομείνοναντες Έλληνες ιδρυτές Αλέξανδρος Μούκας (Διευθύνων Σύμβουλος) και Μενέλαος Σκουλούδης (Εμπορικός Διευθυντής) εξετάζουν όλα τα εναλλακτικά σενάρια. Η λύση που συζητήθηκε έντονα ήτανη αυτή της πώλησης θυγατρικών μόνο που για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος. Και η Velti δεν φαίνεται να διαθέτει αρκετό.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη