Trending

Καταγγελίες για το Franchise της Γερμανός - Επεμβαίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στα μέσα Σεπτεμβρίου για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση*, από την εταιρία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αναφορικά με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) και τις σχετικές συμβάσεις της με τους δικαιοδόχους της για τη λειτουργία καταστημάτων με τη διακριτική επωνυμία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ».

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες δικαιοδόχων ότι: 
α) η ΓΕΡΜΑΝΟΣ έχει καθορίσει με άμεσο και έμμεσο τρόπο τις τιμές μεταπώλησης των δικαιοδόχων της τόσο μέσω συμβατικών όρων όσο και μέσα από τις διαδικασίες λειτουργίας του δικτύου καθώς και 
β) ότι τους έχει υποχρεώσει να προμηθεύονται αποκλειστικά τα προϊόντα που διακινούν στα καταστήματά τους από την ίδια, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό τις προμήθειες μεταξύ των δικαιοδόχων του δικτύου της.

Όπως επισημαίνεται στο βασικό τμήμα της εισήγησης, από την εξέταση των σχετικών εμπορικών πρακτικών της καταγγελλόμενης προκύπτουν στοιχεία που συνιστούν κάθετο περιορισμό καθορισμού τιμών μεταπώλησης, καθώς και κάθετο περιορισμό αμοιβαίων προμηθειών μεταξύ των δικαιοδόχων της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», κατά το διάστημα των ετών 1990 έως και σήμερα.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

*των άρθρων 1 και 2 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ)
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη